USD 34,27
EUR 37,38
ALTIN 2.919,54
BIST100 8.699

Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler

Joker: Folie à Deux, ilk filmi beğenen hayranlar üzerinde büyük bir etki bırakmadı ve bu hayal kırıklığı, 2019'daki Joker'e benzer filmleri araştırmak için bir fırsat yarattı. Mental sağlık, yalnızlık ve toplumdan dışlanma gibi temaları daha iyi işleyen alternatif filmler sunuluyor.

12 Ekim 2024 | 14:55
Son Güncelleme:
Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler - Sayfa 1

Joker: Folie à Deux ilk filmin hayranları üzerinde iyi bir izlenim bırakmadı ve 2019'un Joker’ine daha benzer filmleri inceleme fırsatını doğurdu. Önceki filme açıkça karşı duran Joker: Folie à Deux, Morbius ve Madame Web gibi kötü ünlü çizgi roman filmi fiyaskolarından daha büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı. Devam filmi Joker’den hoşlananlar için hayal kırıklığı yaratınca, ilk filme daha yakın olan bazı harika filmleri incelemek için daha iyi bir zaman olamaz.

Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler - Sayfa 2

Joker’in temaları arasında akıl sağlığı, yalnızlık, istismar ve toplumsal dışlanma yer alıyor. Bunlar, Joker: Folie à Deux gibi ticari bir başarısızlıktan ziyade başka filmlerde daha iyi temsil ediliyor. Bu filmlerin bazıları, Todd Phillips’in eserinde hem stil hem de tema olarak açıkça görülebilen etkiler taşıyor. Diğerleri ise DC Comics temsili yükü olmadan Joker’in sunduğu fikirlere katkıda bulunuyor.

Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler - Sayfa 3

Falling Down

Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler - Sayfa 4

Bu film, kontrolünü kaybeden bir adamın gerçek bir portresini sunar. Joker, ana karakteri Arthur Fleck’i daha güçlü bir düşüşle tasvir etseydi, belki de mesajını daha iyi iletebilirdi. Falling Down, görünüşte normal olan bir kahramanın içsel şiddetinin hızla ortaya çıkışını anlatıyor.