USD 37,98
EUR 41,16
ALTIN 3.768,01
BIST100 9.659

İşsizlik Maaşı ve Ödenekler Bayram Öncesi Hesaplara Yatacak

Ramazan Bayramı öncesinde işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri erkene çekildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 28 Mart’ta yapılacağını duyurdu.

26 Mart 2025 | 14:00
Son Güncelleme:
İşsizlik Maaşı ve Ödenekler Bayram Öncesi Hesaplara Yatacak - Sayfa 1

Ödemeler 28 Mart’ta Gerçekleştirilecek

Ramazan Bayramı yaklaşırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsiz ve kısa süreli çalışan vatandaşlara yönelik ödemeleri erkene aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 28 Mart Perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı.

İşsizlik Maaşı ve Ödenekler Bayram Öncesi Hesaplara Yatacak - Sayfa 2

Bayram öncesi maddi planlama yapmak isteyen vatandaşlar için ödemelerin erken tarihe alınması memnuniyetle karşılandı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, yarım çalışma ödeneği ve ücret garanti fonu ödemelerinin de yine aynı gün yapılacağı belirtildi.

İşsizlik Maaşı ve Ödenekler Bayram Öncesi Hesaplara Yatacak - Sayfa 3

Banka Hesabı Olanlara EFT, Olmayanlara PTT Üzerinden Ödeme

Sistemde banka hesap bilgisi tanımlı olan vatandaşlar, ödemelerini doğrudan banka hesapları üzerinden alabilecek. Banka bilgisi bulunmayan vatandaşlara ise ödemeler PTT aracılığıyla ulaştırılacak.

İşsizlik Maaşı ve Ödenekler Bayram Öncesi Hesaplara Yatacak - Sayfa 4

Bayram öncesi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmayı amaçlayan bu düzenleme, ödenek bekleyen milyonlarca kişi için sevindirici bir gelişme oldu.

Close menu