USD 34,19
EUR 37,24
ALTIN 2.943,12
BIST100 8.956

İsrail Lübnan'da Kara Harekatına Başladı: Saldırılar Şam'a Kadar Ulaştı

İsrail, Lübnan'da günlerdir sürdürdüğü hava saldırılarını kara harekatına çevirdi. Lübnan'ın güneyine yönelik geniş çaplı saldırılar düzenlenirken, Hizbullah misilleme yaptı. Aynı zamanda Suriye'nin başkenti Şam'a da hava saldırıları gerçekleşti. ABD, İsrail'in operasyonları hakkında bilgilendirildiğini açıkladı.

01 Ekim 2024 | 13:09
Son Güncelleme:
İsrail Lübnan'da Kara Harekatına Başladı: Saldırılar Şam'a Kadar Ulaştı - Sayfa 1

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah hedeflerine yönelik kara harekatı başlattığını duyurdu. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, "Kuzeyin Okları Operasyonu" adı verilen saldırıların, Gazze'deki çatışmalarla paralel ilerleyeceğini belirtti.

İsrail Lübnan'da Kara Harekatına Başladı: Saldırılar Şam'a Kadar Ulaştı - Sayfa 2

İsrail topçu birlikleri, güneydeki birçok bölgeyi saatlerce vururken, hava saldırıları da gerçekleşti. Beyrut'ta, Hizbullah'a yakın bir televizyon kanalı da İsrail'in hedefi oldu.

İsrail Lübnan'da Kara Harekatına Başladı: Saldırılar Şam'a Kadar Ulaştı - Sayfa 3

Hizbullah ve Lübnan'dan Karşılık

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına çok sayıda roketle karşılık verdiğini açıkladı. İsrail ise Lübnanlı sivillere "Litani Nehri'nin kuzeyinden güneyine araçla geçmeme" uyarısı yaptı. Lübnan ordusu ise sınırdaki bazı noktaların yeniden konumlandırıldığını ve Birleşmiş Milletler ile işbirliğini sürdürdüklerini duyurdu.

İsrail Lübnan'da Kara Harekatına Başladı: Saldırılar Şam'a Kadar Ulaştı - Sayfa 4

ABD ve İsrail Basınından Açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'daki kara harekatı konusunda bilgilendirildiğini açıkladı. İsrail basını, hükümetin Lübnan'da bir sonraki aşamayı onayladığını, ancak henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığını belirtti.