USD 34,25
EUR 37,47
ALTIN 2.897,57
BIST100 8.964

Isparta’da 55 Yıllık Kaporta Ustası İsmail Soydinç “Yılın Ahisi” Seçildi

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Isparta’da mesleğinde 55 yılı geride bırakan kaporta ustası İsmail Soydinç, “Yılın Ahisi” unvanına layık görüldü. Mesleğini ilk günkü heyecanıyla sürdüren Soydinç, çırak yetiştirme konusundaki katkıları ve başarılarıyla takdir topladı.

24 Eylül 2024 | 10:46
Son Güncelleme:
Isparta’da 55 Yıllık Kaporta Ustası İsmail Soydinç “Yılın Ahisi” Seçildi - Sayfa 1

Osmanlı döneminde önemli bir yere sahip olan Ahilik geleneğini yaşatmak ve usta-çırak ilişkisini onurlandırmak amacıyla her yıl düzenlenen Ahilik Haftası kapsamında, Isparta’da “Yılın Ahisi” unvanı kaporta ustası İsmail Soydinç’e verildi. Meslek hayatında 55 yılı geride bırakan Soydinç, mesleğini ilk günkü heyecanıyla sürdürüyor.

Isparta’da 55 Yıllık Kaporta Ustası İsmail Soydinç “Yılın Ahisi” Seçildi - Sayfa 2

Mesleğe Çırak Olarak Başladı, Usta Oldu

69 yaşındaki İsmail Soydinç, ilkokulu bitirdikten sonra sanayide çırak olarak iş hayatına adım attı. Ustasının yanında kendisini geliştirerek, askerliğini yaptıktan sonra 22 yaşında iş yerine ortak olan Soydinç, 11 yıl sonra dükkanı devraldı. Oğlu ve çıraklarıyla birlikte çalışmaya devam eden usta, Isparta’da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında “Yılın Ahisi” seçilmenin gururunu yaşıyor.

Isparta’da 55 Yıllık Kaporta Ustası İsmail Soydinç “Yılın Ahisi” Seçildi - Sayfa 3

"Gençlerin Sanayiye Yönelmelerini Tavsiye Ederim"

Yıllar boyunca çok sayıda çırak yetiştiren İsmail Soydinç, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) sayesinde çırak sayısında artış yaşandığını belirtti. Soydinç, “Gençlerin üniversite yerine sanayiye yönelmelerini tavsiye ederim. MESEM okulları sayesinde çıraklar hem çıraklık hem de kalfalık belgelerini alabiliyorlar, bu da mesleki gelişimlerini hızlandırıyor,” dedi.

Isparta’da 55 Yıllık Kaporta Ustası İsmail Soydinç “Yılın Ahisi” Seçildi - Sayfa 4

Mesleğini Oğlu Devam Ettirecek

İş yerinde 4 çırak ve oğlu ile birlikte çalışan Soydinç, mesleğini ilerleyen yıllarda oğlunun devam ettireceğini umuyor. Yılın Ahisi olarak seçilmekten dolayı büyük mutluluk duyan Soydinç, “Bu unvana layık görüldüğüm için çok teşekkür ederim, çok büyük bir duygu,” şeklinde konuştu.