USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109

İspanya’da Arda Güler Krizi! Madrid Derbisinde Oyuna Girmeyince Olay Yaratan İddialar Ortaya Atıldı

İspanya La Liga’nın 8. haftasında oynanan Atletico Madrid ile Real Madrid arasındaki Madrid derbisi, 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ardından İspanyol basınında dikkat çeken haberler yer aldı ve milli futbolcu Arda Güler’in oyuna girmemesi gündem oldu.

01 Ekim 2024 | 13:17
Son Güncelleme:
İspanya’da Arda Güler Krizi! Madrid Derbisinde Oyuna Girmeyince Olay Yaratan İddialar Ortaya Atıldı - Sayfa 1

La Liga’nın 8. haftasında Atletico Madrid, sahasında Real Madrid’i ağırladı. Kylian Mbappe'nin sakatlığı nedeniyle forma giymediği derbide, milli futbolcu Arda Güler yedek kulübesindeydi. Estadio Metropolitano’da oynanan ve 70 binden fazla taraftarın izlediği mücadelede ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İspanya’da Arda Güler Krizi! Madrid Derbisinde Oyuna Girmeyince Olay Yaratan İddialar Ortaya Atıldı - Sayfa 2

Real Madrid, 64. dakikada Vinicius Junior’un sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasında kontrol eden Militao’nun sert vuruşuyla 1-0 öne geçti. Ancak, bu golün ardından Atletico Madrid taraftarları sahaya yabancı maddeler atmaya başladı.

İspanya’da Arda Güler Krizi! Madrid Derbisinde Oyuna Girmeyince Olay Yaratan İddialar Ortaya Atıldı - Sayfa 3

Kaleci Courtois bu durumu hakem Busquets’e gösterdi ve maç kısa bir süreliğine durduruldu. Hakem, tribünlere anons yapılmasını istedi ve oyuncular soyunma odasına gönderildi.

İspanya’da Arda Güler Krizi! Madrid Derbisinde Oyuna Girmeyince Olay Yaratan İddialar Ortaya Atıldı - Sayfa 4

15 dakikalık aranın ardından mücadele kaldığı yerden devam etti. Atletico Madrid, son bölümde yaptığı ataklarla beraberliği yakalamak için baskıyı artırdı. 90+5. dakikada Angel Correa’nın golü, önce ofsayt gerekçesiyle iptal edilse de VAR incelemesi sonucunda geçerli sayıldı. Maç, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.