USD 34,15
EUR 37,06
ALTIN 2.944,56
BIST100 8.970

İlahiyat Fakültesi Açılış Dersi Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2024-2025 akademik yılı açılış dersi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından “Fakültesinin Kuruluşunun 75. Yılında Türkiye’de İlahiyat Sosyolojisi: Düşünülemeyenin Sınırlarında” başlığıyla gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Açılış Dersi Gerçekleştirildi
17 Ekim 2024 | 14:10
Son Güncelleme:

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Ali Bağır ve Dr. Öğr. Üyesi Kübra Cevherli, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş, öğretim üyeleri ve öğrenciler programa katıldı.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan yaptı. Konuşmasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak birçok öncü etkinliğe ve çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını ve akademik akreditasyon alan ilk fakülte olma özelliğine sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Hasan Meydan, ayrıca son dönemlerde Türkiye’de proje ve uluslararası yayın çalışmalarında ön plana çıkan bir fakülte olduklarını ifade etti. Fakültelerinin gelenekselmiş etkinliklerinden birisinin de ‘Çarşamba Konferansları’ olduğunu kaydeden Prof. Dr. Meydan, bu konferansların ilkini açılış dersi olarak planladıklarını söyledi. Dekan Meydan, açılış dersi davetlerine icabet ettiği için Prof. Dr. Yasin Aktay’a teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.