USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

İkinci El Otomobil Pazarı Çöktü: Son 5 Yılın En Düşük Haziranı

İkinci el araç pazarı aylardır durgun... Artan fiyatlar, faiz oranlarının yükselmesi ve sıfır araçlar için yapılan kampanyaların etkisiyle ikinci el pazarında son 5 yılın en düşük haziran ayı yaşandı. Durgunluk, oto pazarlarında bekleme sürelerini de uzattı.

İkinci El Otomobil Pazarı Çöktü: Son 5 Yılın En Düşük Haziranı
23 Temmuz 2024 | 13:56
Son Güncelleme:

Sıfır kilometre otomobillerdeki kampanyalı satışlar, krediye erişimin olmadığı ikinci el otomobil pazarını daraltıyor. TÜİK'in motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, haziran ayında ikinci el otomobil pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 daralarak 485 bin adette kaldı. Bu, son 5 yılın en düşük haziran ayı olarak kayıtlara geçti.

Fiyatlardaki Artış Hızı Yavaşladı

İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgun seyir, fiyatlardaki artış hızını da yavaşlattı. Haziran ayında ikinci el araç pazarında model bazlı olarak yüzde 2 ila 4 arasında fiyat düşüşü görüldü. Ancak, fiyatlardaki düşüş daha çok orta ve üst segmentlerdeki modellerde gerçekleşti.

Uzmanlardan Uyarı: Durgunluk Sürebilir

Uzmanlar, yılın ikinci yarısında sıfır otomobilde kampanya savaşlarının süreceğini ve ikinci el piyasasındaki durgunluğun devam edebileceğini söylüyor. İkinci el otomobil satışlarının yılın geri kalanında da düşük seviyelerde kalabileceği öngörülüyor.