USD 34,26
EUR 37,02
ALTIN 3.013,49
BIST100 8.807
İki Genç Kızı Öldürüp İntihar Eden Semih Çelik’in Yanındaki Üçüncü Kişi Polis Çıktı - Sayfa 3

Surlardaki Gizemli Üçüncü Kişi Polis Çıktı

Olayın ardından ortaya çıkan görüntülerde, Çelik'in surlardan atladığı sırada arkasında görünen üçüncü kişi merak konusu olmuştu. Sabah gazetesinin haberine göre, o anlarda Çelik'in arkasında görülen kişinin müzakereci bir polis memuru olduğu anlaşıldı. 

İki Genç Kızı Öldürüp İntihar Eden Semih Çelik’in Yanındaki Üçüncü Kişi Polis Çıktı - Sayfa 4

Polis memurunun, Çelik’in kendisini surlardan atlamaması için onu ikna etmeye çalıştığı, ancak tam hamle yaptığı sırada Çelik'in kendini aşağıya bıraktığı bildirildi.

İki Genç Kızı Öldürüp İntihar Eden Semih Çelik’in Yanındaki Üçüncü Kişi Polis Çıktı - Sayfa 5

Güvenlik Sebebiyle Gizli Cenaze

Cinayetler sonrası güvenlik nedeniyle Semih Çelik'in cenaze namazı iptal edildi. Çelik’in cenazesi, 5 Ekim’de Kilyos Mezarlığı'nda akşam saatlerinde düzenlendi. Güvenlik gerekçesiyle aile bireylerinden yalnızca üç kişinin katıldığı cenaze töreninde, Semih Çelik’in mezar taşına isminin yazılmadığı öğrenildi.

İki Genç Kızı Öldürüp İntihar Eden Semih Çelik’in Yanındaki Üçüncü Kişi Polis Çıktı - Sayfa 6

Polis Tarafından İncelenen Ayrıntılar

Çifte cinayet sonrası polis, Semih Çelik’in telefon ve bilgisayarında detaylı incelemeler yaptı. İncelenen kayıtlarda Çelik’in “incel” adı verilen ve kadınlara düşmanlık besleyen kişilerden oluşan çevrim içi bir grup ile iletişim kurduğu ortaya çıktı. Bu grupların erkeklerin kadınlar ve toplum ile yaşadıkları zorlanmalar üzerinden aşırı görüşler yaydığı, şiddet eğilimlerini körüklediği biliniyor.