USD 34,24
EUR 37,09
ALTIN 3.013,46
BIST100 8.858

İkbal Uzuner'in Telefonu Çözüldü: Semih Çelik İlk Cinayetten Sonra Polisi Aramış

İstanbul'da Fatih’te yaşanan çifte cinayetin detayları kan dondurmaya devam ediyor. 19 yaşındaki Semih Çelik’in aynı gün içinde yarım saat arayla işlediği iki cinayetin ardından intihar etmesiyle Türkiye gündemine oturan olayla ilgili soruşturma sürerken, yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Cinayetin ardından hayatını kaybeden İkbal Uzuner’in telefonuna erişim sağlanırken, Ayşenur Halil'in telefonunun şifresi henüz kırılamadı.

13 Ekim 2024 | 10:15
Son Güncelleme:
İkbal Uzuner'in Telefonu Çözüldü: Semih Çelik İlk Cinayetten Sonra Polisi Aramış - Sayfa 1

Önce Ayşenur Halil'i Öldürdü, Ardından İkbal Uzuner'in Peşine Düştü

Geçtiğimiz hafta cuma günü saat 16.00 sıralarında İstanbul Fatih'te Derviş Ali Mahallesi’nde meydana gelen olayda kasaplık yapan 19 yaşındaki Semih Çelik, önce Eyüp’te yaşadığı evde 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i boğazını keserek öldürdü. 

İkbal Uzuner'in Telefonu Çözüldü: Semih Çelik İlk Cinayetten Sonra Polisi Aramış - Sayfa 2

Sonrasında Edirnekapı'daki surlarda buluştuğu yaşıtı İkbal Uzuner’i de başını keserek vahşice öldüren Çelik, ardından kendi boğazına geçirdiği ip yardımıyla surlardan atlayarak intihar etti.

İkbal Uzuner'in Telefonu Çözüldü: Semih Çelik İlk Cinayetten Sonra Polisi Aramış - Sayfa 3

Fırından Beraber Ekmek Aldıkları Ortaya Çıktı

Cinayetin hemen öncesinde Semih Çelik’in, Ayşenur Halil ile buluşarak bir fırına gittikleri ve kahvaltı için ekmek aldıkları öğrenildi. 

İkbal Uzuner'in Telefonu Çözüldü: Semih Çelik İlk Cinayetten Sonra Polisi Aramış - Sayfa 4

Çevredeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde ikilinin birlikte fırına girdikleri belirlendi. Bu olay, soruşturmanın seyri açısından kritik bir ipucu olarak değerlendiriliyor.