Protokolle İhtisas Akademi’nin düzenlediği eğitimler için e-devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika sağlanacak ve bu sertifikalar SUBÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAYEM) tarafından doğrulanabilecek.
TÜGVA, ‘İhtisas Akademi Projesi’ ile üniversite öğrencilerine ücretsiz akademik eğitimlerin ötesinde bilgi birikim sağlamayı, sosyal farkındalık geliştirmeyi, etkin iş birliği imkânı oluşturmayı ve literatür katkısı için harekete geçirmeyi hedefliyor.
Kariyerlerine katkı sunacağız
Sivil toplum kuruluşlarının fayda üretecek çalışmalarına destek sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversite, gençlerimizi her anlamda geleceğe hazırlayan son basamak. Burada elde edecekleri ahlâki, sosyal, teorik ve beceri yönlü kazanımlar onların hayatına doğrudan etki ediyor.
Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının iyi niyetli çabalarını her zaman destekleme taraftarıyız. TÜGVA’nın üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği ‘İhtisas Akademik Projesi’ öğrencilere doğrudan dokunabilecek bir proje. Henüz üniversite yıllarındayken belirli alanlarda yetkinlik kazanılması oldukça önemli. Bizler de imzaladığımız protokolle İhtisas Akademi’nin eğitimlerine sertifika desteği sağlayacağız. Böylelikle öğrencilerimizin gelişimlerine ve kariyerlerine katkı sunmuş olacağız” diye konuştu.