USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
House of the Dragon'un Aegon'u Başka Bir Joffrey Değil - Daha Kötü - Sayfa 22

Oğlu Lucerys'in ölümünden sonra tahtı kendisi ve Jacaerys için istiyor. Ancak Aegon parlıyor ve doğuştan gelen hakkını korumaya çalışıyor, askerler, destek ve imaj açısından üstünlüğü elinde tutuyor. Üstüne üstlük, onu Joffrey'den bile daha tehlikeli kılabilecek güçlü bir nedeni var.

House of the Dragon'un Aegon'u Başka Bir Joffrey Değil - Daha Kötü - Sayfa 23

House of the Dragon'dan Aegon İntikam Peşinde
Oğlunun Öldürülmesinin Ardından Aegon, Siyah Takım'ı Yok Etmeye Hazır

House of the Dragon'un Aegon'u Başka Bir Joffrey Değil - Daha Kötü - Sayfa 24

Bu daha ölçülü Aegon, Kan ve Peynir varisi Jaehaerys'i öldürdükten sonra büyük ölçüde değişti. Annesi izlerken yatak odasında vahşice öldürülen genç prensin ölümü, kralı bir anda tüm dizinin en tehlikeli karakterlerinden biri haline getirecek kadar haklı bir öfkeyle doldurdu. Bir zamanlar zayıf ve yavaş zekâlı bir kral olan Aegon, taht iddiasına karşı isyana karışan herkesin kellesini isteyerek tam tersi bir yöne gitti.

House of the Dragon'un Aegon'u Başka Bir Joffrey Değil - Daha Kötü - Sayfa 25

Aegon, Kralın Şehri halkının desteğiyle daha da tehlikeli bir hale geldi. Üvey kız kardeşini “Zalim Rhaenyra” olarak damgalayan Aegon, halkı ona ve çocuk katili ortaklarına karşı kışkırttı. Ancak Aegon, oğlunun ölümüne hangisinin karıştığını tespit edemeyince şehirdeki tüm fare avcılarını alenen asarak bu avantajı kısa sürede kendi aleyhine çevirdi.