USD 33,99
EUR 38,06
ALTIN 2.829,96
BIST100 9.976

Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey

Fantastik bir tür, dünyayı yaratma ve kuralları manipüle etme konusunda yaratıcılığa izin verse de, The Hobbit bazen bu sınırları fazlasıyla aşıyor. Özellikle de Tolkien'in zaten kurduğu kurallar çerçevesinde mümkün olmayan şeyleri gösteriyor.

19 Eylül 2024 | 15:50
Son Güncelleme:
Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey - Sayfa 1

The Hobbit üçlemesi, J.R.R. Tolkien'in fantastik dünyasına dayansa da, bazen Tolkien'in belirlediği kuralların ötesine geçen ve izleyicileri şaşırtan birçok sahneye ev sahipliği yapıyor.

Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey - Sayfa 2

Fantastik türde yaratıcı özgürlükler mümkün olsa da, üçleme boyunca mantıksız birçok sahne hikayeyi yönlendirmek adına filme eklenmiş durumda.

Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey - Sayfa 3

Bu sahneler, özellikle de Peter Jackson Tolkien'in yazdığı olaylara daha sadık kalsaydı, daha tutarlı bir anlatıya sahip olabilirdi. İşte Hobbit üçlemesindeki 15 mantıksız şey:

Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey - Sayfa 4

15. Kili ve Tauriel’in Aşkı Çok Hızlı Gelişiyor

Kitapta hiç yer almayan Kili ve Tauriel arasındaki aşk, filmde çok hızlı ve yüzeysel bir şekilde işlenmiştir. Kili ve diğer cüceler tutsakken Tauriel ile kısa bir sohbetin ardından ikisi arasında gelişen romantizm, izleyicilere çok zorlama ve aceleci gelmiştir.