USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Hisarcık'ta Çıkan Orman Yangını 8 Hektar Alanı Etkiledi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde meydana gelen orman yangınında 2 hektar ormanlık alan ile 6 hektar zirai alan zarar gördü. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

16 Ekim 2024 | 17:59
Son Güncelleme:
Hisarcık'ta Çıkan Orman Yangını 8 Hektar Alanı Etkiledi - Sayfa 1

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan köyü Asiye Pınarı mevkiinde çıkan orman yangını, köylülerin ihbarıyla hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Yangının başladığı ormanlık alandan yükselen dumanlar, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti.

Hisarcık'ta Çıkan Orman Yangını 8 Hektar Alanı Etkiledi - Sayfa 2

Hemen ardından Emet Orman İşletme Müdürlüğü ve Hisarcık Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler, yangına müdahale etmek için bölgeye sevk edildi.

Hisarcık'ta Çıkan Orman Yangını 8 Hektar Alanı Etkiledi - Sayfa 3

Yangın söndürme çalışmaları için 3 arazöz, 2 su tankeri ve uzman orman yangın söndürme ekipleri bölgeye gönderildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda yangın, yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alındı.

Hisarcık'ta Çıkan Orman Yangını 8 Hektar Alanı Etkiledi - Sayfa 4

Yangında, toplamda 2 hektar ormanlık alan ve 6 hektar zirai alan zarar gördü. Etkili bir şekilde gerçekleştirilen müdahale, olası daha büyük bir felaketin önüne geçerken, yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.