USD 37,95
EUR 41,98
ALTIN 3.818,27
BIST100 9.276
Her Eve Giren Markaya Rekor Ceza: Ünlü Sucuk Firması 72,9 Milyon Lira Ödeyecek - Sayfa 3

72,9 Milyon Liralık Ceza Uzlaşmayla Belirlendi

Kurul, şirketin alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirlediğini ve bu durumun yasaya aykırı olduğunu tespit etti. Şirketin sunduğu uzlaşma metni kabul edildi. Bu kapsamda teşebbüse verilecek idari para cezasında uzlaşma nedeniyle yüzde 25 indirim uygulandı. Kesilen ceza tutarı 72 milyon 986 bin 653 lira olarak belirlendi.

Her Eve Giren Markaya Rekor Ceza: Ünlü Sucuk Firması 72,9 Milyon Lira Ödeyecek - Sayfa 4

Rekabet Kurulu’nun bu kararı, piyasada rekabetin korunması ve fiyat baskısının önlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Namet Gıda’nın bu cezayı kabul ederek uzlaşmaya gitmesi, sürecin hızlı şekilde sonuçlandırılmasını sağladı.

Her Eve Giren Markaya Rekor Ceza: Ünlü Sucuk Firması 72,9 Milyon Lira Ödeyecek - Sayfa 5

Rekabetin Korunması İçin Kritik Bir Adım

Namet Gıda, Türkiye genelinde özellikle sucuk ve diğer işlenmiş et ürünleriyle bilinen ve neredeyse her eve giren bir marka olarak tanınıyor. Bu nedenle Rekabet Kurulu’nun aldığı karar sektörde geniş yankı uyandırdı.

Her Eve Giren Markaya Rekor Ceza: Ünlü Sucuk Firması 72,9 Milyon Lira Ödeyecek - Sayfa 6

Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, bu tür uygulamaların rekabeti bozduğu ve tüketicilerin zararına sonuçlar doğurduğu vurgulandı. Bu karar, benzer faaliyetlerde bulunan diğer firmalar için de ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Yorum yapmak için tıklayınız
Close menu