USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Hemzemin krizi sürüyor

AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, CHP Geyve İlçe Başkanı Gürkan Kar’ın Alifuatpaşa Mahallesi’ndeki geçitle ilgili yaptığı açıklamalar üzerine açıklamalarda bulundu.

Hemzemin krizi sürüyor
25 Temmuz 2024 | 13:17
Son Güncelleme:

"Laf olsun torba dolsun"

AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir yaptığı basın açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde CHP Geyve İlçe Başkanı Gürkan Kar, Alifuatpaşa Mahallesi’ndeki geçitle ilgili ‘Laf olsun torba dolsun’ minvalinde bulundu. Kar, sorumluluk sahibi olanlarla kol kola gezip, her şartta ortak hareket edip aklınca hedef şaşırtmaya çalışmış. CHP İlçe Başkanı, partimiz ve Milletvekilimiz Murat Kaya’nın adını anarak, hemzemin geçidin açılamamasından sorumlu göstermeye çalışmıştır. Geyveli hemşehrimizin gerçekleri bilmesi ve algıya geçit vermemeleri için sürece dair kısa bir bilgilendirme yapma zarureti doğmuştur.

“Proje iki aşamalı olarak planlanmıştı”

Geçidin açılmasıyla ilgili; Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, İl Başkanımız Yunus Tever, Milletvekilimiz Murat Kaya ve diğer milletvekillerimiz birlikte önceki dönem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve dönemin Geyve Belediye Başkanı Metin Atalay’ın katılımlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 27.12.2023 tarihinde TCDD 1. Bölge Müdürlüğü ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalanıp proje iki aşamalı olarak planlanmıştı. Birinci aşaması olan üstgeçit söküm işlemi 26 Şubat 2024 tarihinde başlamıştır. İkinci aşaması olan imalat işlemi TCDD’nin projelendirme çalışmaları sebebiyle seçim sonrasına kalmıştır.

“Her konuda birlikte hareket ettiğiniz YRP’li başkana geçitle alakalı hiç soru sordunuz mu?”

Geyve halkımızın seçimdeki iradesi YRP adayının seçilmesi doğrultusunda tecelli etmiştir. Sürecin takibi ve uygulanması açısından Geyve Belediye Başkanının, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile irtibata geçerek süreci takip etmesi gerekmektedir. Üzülerek takip ediyoruz ki dört aydır bu konuda Geyve Belediye Başkanlığı’nın herhangi bir çalışmasını göremedik. Basın açıklamasını yapan CHP’nin İlçe Başkanı Gürkan Kar’ın, belediye meclisi ve belediye encümeninde YRP ile ortak hareket ettiği herkesçe bilinmekte. Hal böyle iken CHP İlçe Başkanı, YRP’li ittifakının sorumluluğunu bize fatura etme gayretine girmiş. CHP İlçe Başkanına sormak isteriz, ‘Her konuda birlikte hareket ettiğiniz YRP’li başkana geçitle alakalı hiç soru sordunuz mu? Geçitle alakalı müttefikiniz herhangi bir girişimde bulundu mu? Geyveli gerçekleri bilmeli. Geyve, AK Parti’nin düsturunun millete hizmet olduğunu bilir. Yalanla, algıyla yaklaşılmadığında il başkanımız, milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcımız belediye ile ilgili kurumlar arasında köprü olur” ifadelerini kullandı.