USD 34,19
EUR 38,18
ALTIN 2.902,88
BIST100 9.666

Hatay’daki Araç Mezarlığı: Depremin Acı Yüzü Duygulandırıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da, enkazdan çıkarılan araçların çoğu sahiplerine teslim edildi. Ancak araç mezarlığında kalan hasarlı araçlar, felaketin izlerini ve duygusal derinliğini gösteriyor.

25 Eylül 2024 | 10:19
Son Güncelleme:
Hatay’daki Araç Mezarlığı: Depremin Acı Yüzü Duygulandırıyor - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde en ağır hasarı yaşayan şehirlerden biri olan Hatay, 25 bine yakın insanın hayatını kaybettiği ve binlerce yapının yıkıldığı bir felaketi yaşadı. Antakya başta olmak üzere birçok noktada enkazdan çıkarılan araçlar, depremden sonra kentte farklı alanlarda toplandı.

Hatay’daki Araç Mezarlığı: Depremin Acı Yüzü Duygulandırıyor - Sayfa 2

Depremin üzerinden geçen 20 ayda bu araçların çoğu sahiplerine teslim edilirken, geriye kalan hasarlı araçlar adeta bir müze gibi deprem felaketini hatırlatıyor.

Hatay’daki Araç Mezarlığı: Depremin Acı Yüzü Duygulandırıyor - Sayfa 3

Araçlar, Depremin İzlerini Taşıyor

Hatay'da hala sahipleri tarafından teslim alınmayı bekleyen hasarlı araçlar, yıkımın derin izlerini taşıyor. Araç mezarlığında görülen bu manzara, depremin yarattığı tahribatı ve yaşanan büyük acıyı gözler önüne seriyor.

Hatay’daki Araç Mezarlığı: Depremin Acı Yüzü Duygulandırıyor - Sayfa 4

Deprem mağdurlarından Talat Kazmacı, bu görüntülerin insanları derinden etkilediğini belirterek, “Bu araçların yanında geçip baktığımızda içimiz acıyor. Temennimiz, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması,” dedi.