USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 37

Ancak, içindeki ruhun yok edilmesi için, kabın onarılamaz bir şekilde hasar görmesi gerekir. Bir Hortkuluğu yok etmenin tek kesin yolu, ev sahibinin ya da nesnenin artık tamir edilemeyeceğinden emin olmaktır. Rowling, Voldemort’un ruhunun Sırlar Odası’nda hayatta kaldığını çünkü Harry’nin bedeninin tamamen yok edilmediğini belirtti.

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 38

Bir Hortkuluk, Voldemort’un Tahmin Ettiğinden Çok Daha Değerliydi
Voldemort Diriltme Taşı’na Sahip Olduğunu Hiç Bilmedi

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 39

Harry Potter ve Melez Prens’te yer alan Gaunt yüzüğü aslında Tom Riddle’a babasını öldürdükten sonra devredilen bir aile yadigarıydı. Voldemort’un ailesi ya da Gaunt ailesi, Büyücülük Dünyası’ndaki son safkan soylarından bazıları olarak kabul ediliyordu. Ancak bu onları statü açısından daha düşük olanlara karşı son derece kibirli ve zalim hale getirdi.

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 40

Bununla birlikte, Voldemort’un yüzüğe sahipken fark etmediği şey, aslında bir Ölüm Yadigârı’na sahip olduğuydu. Büyük Karanlık Lord’un, yüzüğe taktığı Diriltme Taşı’nı tanımadan onu bir Hortkuluk’a dönüştürüp saklaması inanılmazdır. Yüzüğü yok eden ve taşı Harry’nin bulması için çıkaran kişi Albus Dumbledore oldu.