USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 34

Bir Hortkuluğu İçeren Beden Tamamen Yok Edilmelidir
Harry’nin Sırlar Odası’nda Hayatta Kalmasının Bir Nedeni Var

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 35

Harry ve Voldemort’un ormandaki zirveye ulaşan yüzleşmesinden sonra, Harry’nin başından beri bir Hortkuluk olduğunun büyük açıklaması daha fazla soruya yol açtı. Eğer durum buysa ve Basilisk zehiri bu kötü nesneleri yok edebilecek nadir silahlardan biriyse, Harry neden Sırlar Odası’nda bir Basilisk tarafından ısırıldığında hayatta kaldı? Hayranlar, eğer durum böyleyse, Harry’deki Hortkuluk’un zehir tarafından yok edilmesi gerektiğini düşündüler.

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 36

Birçok kişi “Ölüm Yadigârları”nı bitirdikten hemen sonra, “Sırlar Odası’nda Basilisk tarafından delindiğinde…” diye düşündü. Ama hayır. O ölmedi! Bu, başından beri Hortkuluk’ta belirtilmişti. Kabın yok edilmesi gerekiyor. Bedeni yok edilmedi.

Harry Potter'daki Hortkuluklar Hakkında En Garip 10 Detay - Sayfa 37

Ancak, içindeki ruhun yok edilmesi için, kabın onarılamaz bir şekilde hasar görmesi gerekir. Bir Hortkuluğu yok etmenin tek kesin yolu, ev sahibinin ya da nesnenin artık tamir edilemeyeceğinden emin olmaktır. Rowling, Voldemort’un ruhunun Sırlar Odası’nda hayatta kaldığını çünkü Harry’nin bedeninin tamamen yok edilmediğini belirtti.