USD 34,21
EUR 37,52
ALTIN 2.886,28
BIST100 8.932
Harry Potter Filmlerindeki En İyi 10 Gizli Detay - Sayfa 8

İngilizce konuşanlar için Diagon Yolu’nu doğru telaffuz etmek pek kolay değil, çünkü çoğu kişi bu ismi yanlış söylüyor. Harry, Floo ağı aracılığıyla Diagon Yolu’na gitmeye çalışırken ismi yanlış telaffuz eder ve kendini Knockturn Yolu’nda bulur. Neyse ki, Hagrid onu bulur ve güvenli bölgeye geri dönmek için sadece kısa bir yürüyüş yapmaları gerekir.

Harry Potter Filmlerindeki En İyi 10 Gizli Detay - Sayfa 9

Harry ve Hagrid, Diagon Yolu’na yürürken birçok kitabın sergilendiği bir kitabevinin önünden geçerler. Görünen o ki, bu kitaplardan bazıları gerçek hayattaki Harry Potter romanlarıdır ve bu, hayranların fark etmesi için eğlenceli bir gizli detay olarak açık bir şekilde yerleştirilmiştir. Günümüzde filmler bu kadar detaylı analiz edildiği için, film yapımcıları da izleyicileri memnun edecek bu tür referanslar eklemeye özen gösteriyor. Harry Potter'ın kendi kitaplarının yanından geçmesi de bunlardan biridir.

Harry Potter Filmlerindeki En İyi 10 Gizli Detay - Sayfa 10

Ölüm Yiyenler Var Olmayan Bir Londra Köprüsünü Yok Etti
Not: Millennium Köprüsü, yeni milenyumu kutlamak amacıyla 2000 yılında açıldı.

Harry Potter Filmlerindeki En İyi 10 Gizli Detay - Sayfa 11

Londra, Harry Potter serisinde önemli bir rol oynadı ve serinin birçok önemli mekânı burada yer aldı. Diagon Yolu ve Sihir Bakanlığı en belirgin olanlarken, 9 ¾ Peronu ikonik bir mekân olarak hala King’s Cross İstasyonu'na ziyaretçileri çekmeye devam ediyor. Ancak, Harry Potter’ın en ikonik sahnelerinden birinde büyük bir süreklilik hatası yaşandı.