USD 34,25
EUR 37,58
ALTIN 2.913,72
BIST100 9.109
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 88

Lord Voldemort, bu büyüyü düşmanlarından bilgi almak ya da müttefiklerinin sadakatini kanıtlamak için kullanır; yalnızca Severus Snape, Voldemort'un güçlü yeteneğine karşı koyacak kadar yeteneklidir. Voldemort ayrıca bu büyüyü, "kaynaklarından" önemli bilgiler elde etmek için de kullanır. Başkasının zihnini okumak, etik açıdan oldukça bulanıktır ve belki de Legilimens de Affedilmez Lanetlerden biri olmalıdır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 89

2. Avada Kedavra, Nihai Affedilmez Lanettir

Affedilmez Lanetlerin en korkuncu olan Avada Kedavra, ölüm laneti, inanılmaz derecede güçlü bir büyüdür ve Lord Voldemort'un favorisi olarak bilinir. Kimse bu lanetin tam olarak nasıl işlediğini bilmez, ancak yaşamı anında sonlandırdığı kesindir. Bir şeyi anında öldüren bir büyü kadar güçlü çok az şey vardır, en azından acı vermediği bilinmektedir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 90

Etkisi:

Anında öldürür.

Büyü Anlamı:

Aramice'den, "Söylerken yok edeceğim."

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Harry, ölüm lanetinden kurtulan bilinen tek kişidir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 91

Ölüm Laneti, herhangi bir kalkan büyüsüyle engellenemez, ancak fiziksel engellerle durdurulabilir ya da kaçılabilir. Avada Kedavra'ya karşı bilinen tek kesin karşılık sevgi gücüdür; bu, Lily Potter'ın oğlunu kurtarmak için kendini feda etmesiyle gösterilmiştir. Dumbledore, hiçbir koşulda Ölüm Laneti'ni kullanmayı kabul etmezken, Ölüm Yiyenler en ufak bir pişmanlık göstermeden bu laneti yapar.