USD 34,21
EUR 37,86
ALTIN 2.917,19
BIST100 9.013
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 64

Her iki durumda da Voldemort, "boğucu kütleden kurtulmakta" zorlanır; bu da Su Manipülasyon Büyüsü'nün içinde barındırdığı gücü gözler önüne serer. Voldemort, düelloyu resmen kaybeder ve savaşmaya devam etmek yerine Harry'yi ele geçirmeyi tercih eder. Dumbledore bu büyüyle büyüsel üstünlüğünü bir kez daha kanıtlar.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 65

10. Fidelius Büyüsü Bir Sırrı Büyücülerin Ruhunda Saklar

Fidelius Büyüsü, dünyadaki en güçlü koruma büyüleri arasındadır. Harry Potter’ın ebeveynleri Lily ve James Potter, oğullarıyla birlikte saklanmaya karar verdiklerinde bu büyüyü kullanmışlardır. Yerlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla sır, yakın arkadaşları Sirius Black’in ruhuna saklanır. Ancak Sirius, Voldemort'u Harry'nin izinden saptıracağını umarak Potter'ları Sır Tutucu olarak Peter Pettigrew’u seçmeye ikna eder.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 66

Etkisi:

Bir sırrı bir kişinin ruhunda saklar.

Büyünün Anlamı:

Latince "sadık" anlamına gelen "Fidelis" kelimesinden türetilmiştir.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

James ve Lily Potter, evlerini Lord Voldemort’tan korumak için kullanmıştır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 67

Ne yazık ki, yeni Sır Tutucuları ihanet eder ve bu da James ile Lily’nin Voldemort’un ellerinde ölmesine yol açar. Fidelius, ayrıca Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın karargâhı Grimmauld Meydanı’nda Dumbledore’un Sır Tutucu olduğu sırada kullanılmıştır. Grimmauld Meydanı’nın “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları” kitabında Harry ve arkadaşları için bir sığınak olmaya devam etmesi, Fidelius Büyüsü’nün etkili olduğunu kanıtlar.