USD 34,22
EUR 37,93
ALTIN 2.920,11
BIST100 9.206
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 61

Büyü, bir miktar törensellik gerektirir ve tamamlanması için üçüncü bir şahidin varlığı şarttır. Daha da önemlisi, Bozulmaz Yemin deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığında korkunç şekilde sonuçlanabilir, bu da bu büyünün Sihir Bakanlığı tarafından neden sıkı bir şekilde denetlendiğini açıklar. Ron, Fred ve George'un bir keresinde onunla Bozulmaz Yemin yapmaya çalıştığını, ancak Arthur'un onları durdurmayı başardığını anlatır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 62

11. Dumbledore'un Su Manipülasyon Büyüsü Fıskıyeyi Sıvı Bir Kozaya Dönüştürür

Dumbledore’un Voldemort ile olan tek düellosunda kullandığı bir diğer büyü Su Manipülasyon Büyüsü’dür. Bu büyü kâğıt üzerinde komik gibi görünebilir, ancak Karanlık Lord’u bile zorlayacak kadar güçlüdür. Kitaplarda büyü “erimiş camdan bir koza” olarak tanımlanırken, filmlerde ise yüzen bir su küresi olarak tasvir edilmiştir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 63

Etkisi:

Suyu kontrol eder.

Büyünün Anlamı:

Bilinmiyor.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Dumbledore’un Su Manipülasyon Büyüsü, Lord Voldemort’un neredeyse işini bitiriyordu.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 64

Her iki durumda da Voldemort, "boğucu kütleden kurtulmakta" zorlanır; bu da Su Manipülasyon Büyüsü'nün içinde barındırdığı gücü gözler önüne serer. Voldemort, düelloyu resmen kaybeder ve savaşmaya devam etmek yerine Harry'yi ele geçirmeyi tercih eder. Dumbledore bu büyüyle büyüsel üstünlüğünü bir kez daha kanıtlar.