USD 34,21
EUR 37,91
ALTIN 2.927,05
BIST100 9.351
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 52

Her iki durumda da Harry, Imperius lanetinin etkilerine, büyük bir irade gücü ile direnmeyi başarır. Gringotts'un cinleri bu kadar şanslı değildir, çünkü Harry ve arkadaşları bankaya girerken bu laneti kullanmak zorunda kalır. Draco, Madam Rosmerta’ya Hogsmeade'de bu laneti uygular, Dumbledore ölmeden hemen önce bunu fark eder. Bu büyü, özellikle sayıca az olduğunda veya fark edilmeden gitmek istendiğinde, bir savaşı tamamen önlemenin harika bir yoludur.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 53

14. Cruciatus Laneti Hedefine Dayanılmaz Acılar Verir

İkinci Affedilmez Lanet olan Cruciatus Laneti, Ölüm Yiyenler arasında favoridir. Bellatrix Lestrange’in Hermione Granger üzerinde kullandığı, Voldemort’un ise Harry Potter ile olan savaşlarında defalarca başvurduğu bir lanettir. Crucio, hedefe dayanılmaz acılar verir. Bu acı o kadar korkunçtur ki lanet birkaç dakika boyunca sürekli uygulanırsa, kurbanları katatonik hale gelir, bu da Neville Longbottom’un ailesi üzerinde meydana gelen etkidir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 54

Etkisi:

Hedefe büyük acılar verir.

Büyünün Anlamı:

Latince "işkence ediyorum" anlamına gelir.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Crucio, Bellatrix Lestrange'in favori lanetidir. Bu büyüyü Neville Longbottom’un ailesine ve Hermione Granger’a karşı kullanmıştır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 55

Harry, bu karanlık büyüyü birden fazla kez kullanır. Bellatrix Lestrange ve Severus Snape üzerinde yaptığı ilk iki deneme başarısız olmuştur. Nihayetinde "Ölüm Yadigarları" kitabında üçüncü denemesinde başarılı olur. Harry, Ölüm Yiyen Amycus Carrow’un Ravenclaw Kulesi'ne giriş talep ettiğinde ve Profesör McGonagall'ın yüzüne tükürdüğünde ona Cruciatus Laneti uygular.