USD 34,17
EUR 38,17
ALTIN 2.916,68
BIST100 9.777
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 32

21. Stupefy Basit, Etkili ve Son Derece Popülerdir

Stupefy, büyücülük dünyasında en yaygın kullanılan saldırı büyülerinden biridir. Harry, Stupefy'nin "bir büyücünün ekmeği ve yağı" olduğunu söyler. Bu büyü, hedefini bilinçsiz hale getirerek onları etkili bir şekilde yere serer ve ciddi bir yaralanmaya neden olmaz, yalnızca büyü yapılan kişinin düşerken alabileceği yaralar hariç.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 33

Etkisi:

Stupefy, büyünün yapıldığı kişiyi sersemletir.

Büyü Anlamı:

Sersemletmek, şaşırtmak ya da şoke etmek anlamına gelir.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Stupefy, büyücülük dünyasında en yaygın kullanılan saldırı büyülerinden biridir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 34

Sersemletme Büyüsü, büyü ile güçlendirilmiş yaratıklar üzerinde pek işe yaramaz, örneğin devler, troller ve ejderhalar. Ancak, insanlar bu büyüye karşı son derece savunmasızdır. Stupefy'nin etkileri, Rennervate ya da Uyanma Büyüsü ile kolayca geri döndürülebilir ve hedefin bilinç durumu tersine çevrilebilir. Ayrıca, dikkatli bir zamanlanmış Kalkan Büyüsü ile bu büyü engellenebilir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 35

20. Expelliarmus Asaların Sadakatini Değiştirebilir

Expelliarmus, kendi başına inanılmaz derecede tehlikeli bir büyü değildir. Expelliarmus, düellolarda çok popülerdir ve Harry Potter'ın imza büyüsüdür, çünkü rakibe zarar vermez. Sadece silahsızlandırır ve tehdidi ortadan kaldırır. Ancak bu yöntem her zaman pratik değildir ve bir savaş sırasında, daha kalıcı bir şey genellikle gereklidir. Sadece büyüsüz sihir konusunda çok yetenekli kişiler bu etkinin dışında kalabilir.