USD 34,16
EUR 38,17
ALTIN 2.920,22
BIST100 9.777
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 26

23. Bombarda Maxima Muhteşem Bir Patlama Yaratır

Bombarda Maxima, bir duvarı ya da kapıyı kırmak için mükemmel bir büyüdür. Dolores Umbridge, Hogwarts’taki en büyülü odalardan biri olan İhtiyaç Odası'nı koruyan sihirli kapıyı yok etmek için bu büyüyü kullanır. Bombarda zaten güçlü bir büyüdür, ancak Bombarda Maxima bu büyüyü bir sonraki seviyeye taşır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 27

Etkisi:

Büyük bir patlama yaratır.

Büyü Anlamı:

'Bombarda', İngilizce "bombardıman" kelimesinden gelirken, "Maxima", Latince "en büyük dereceye kadar" anlamına gelir.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Dolores Umbridge, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde İhtiyaç Odası'na zorla girmek için kullanır.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 28

Bombarda Maxima o kadar güçlü bir büyü olarak kabul edilir ki, Hogwarts'taki öğrencilere yalnızca yedinci sınıfta öğretilir. Harry Potter: Hogwarts Mystery oyununda, Olivia Green bu büyüyü yedinci sınıf Kara Büyülere Karşı Savunma dersinde öğretir. Bombarda Maxima, nesneleri yok etmek için harika bir büyü olsa da, bir kişiye ne yapacağını hayal etmek zor, bu yüzden bir düelloda kullanmak pek mantıklı değildir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 29

22. Confundus Güçlü Bir Silah Olabilir

Confundus Büyüsü, birilerini incitmeden insanları aşmanın harika bir yoludur. Evet, Avada Kedavra daha güçlü olabilir, ancak büyücüler ve cadılar bazı durumlarda fark edilmeden hareket etmek isteyebilirler. Confundus, bu gibi durumlar için mükemmel bir çözümdür - tıpkı Hermione'nin Ron’un Quidditch takımına girebilmesi için Cormac McLaggen’ı şaşırttığı zamanki gibi.