USD 34,16
EUR 38,17
ALTIN 2.920,22
BIST100 9.777
Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 13

Bu kadar harika bir düello büyüsü olmasına rağmen, Harry Potter serisi boyunca savaşlarda nadiren görülür. Karakterler bu büyüyü dördüncü sınıfta öğrenirler ve Neville kazara Profesör Flitwick'i odanın bir ucuna fırlatır. Ancak, Harry Potter ve Lanetli Çocuk'ta Severus Snape alternatif bir gerçeklikte Dolores Umbridge'e karşı kullanır. Üstelik bu büyü, bazı Harry Potter video oyunlarında, özellikle de Hogwarts Legacy'de en önemli büyülerden biri olarak kabul edilir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 14

27. Havada Ters Çeviren Lanet Rakibi Baş Aşağı Havada Tutar

Havada Ters Çeviren Lanet, Severus Snape'in Hogwarts yıllarında yarattığı bir büyüdür. Harry, Snape'in eski İksir ders kitaplarında bu büyüyü bulur ve denemeye karar verir. Büyünün sözleri "Levicorpus"tur, ancak bu büyü sözsüz olarak kullanmak üzere yaratılmıştır. Basit bir karşı-büyüsü vardır, "Liberacorpus", ancak bu büyüyü pek fazla kişinin bilmediği söylenebilir.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 15

Etkisi:

Hedefi bir ayak bileğinden havada tutar.

Büyü Anlamı:

Latince "Levare" (kaldırmak) ve "Corpus" (vücut) kelimelerinden gelir, "vücudu kaldırmak" anlamına gelir.

Harry Potter Serisindeki Kullanımı:

Ölüm Yiyenler, Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde Quidditch Turnuvası'nda Muggle'ları işkence etmek için bu büyüyü kullanırlar.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü - Sayfa 16

Bu büyü, hedefi bir ayağından havada baş aşağı tutar. Çok ciddi bir şey gibi görünmese de, savaşta rakibin saldırmasını ve büyü yapan kişiyi takip etmesini engelleyen güçlü bir araçtır. İlginç bir şekilde, Hermione de bu büyüyü bir kez Harry'i Hufflepuff’ın Kupa Hortkuluğu’na ulaşması için Gringotts'ta havaya kaldırmak için kullanmıştır, yani bu büyünün pek çok kullanımı olabilir.