USD 34,29
EUR 37,22
ALTIN 2.982,11
BIST100 9.000

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Son Anlarına Ait Görüntüler Ortaya Çıktı

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar’ın son anlarına ait görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde, ağır yaralı haldeki Sinvar’ın kendini koruma çabaları dikkat çekti.

18 Ekim 2024 | 10:26
Son Güncelleme:
Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Son Anlarına Ait Görüntüler Ortaya Çıktı - Sayfa 1

Yahya Sinvar Kimdir?

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olan Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962 tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. Gazze İslam Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Sinvar, uzun yıllar boyunca Hamas’ın çeşitli kademelerinde görev yaptı. 

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Son Anlarına Ait Görüntüler Ortaya Çıktı - Sayfa 2

1982 yılında ilk kez tutuklanan ve 1985 ile 1988 yıllarında da tutuklanan Sinvar, 2011 yılında İsrail ile yapılan esir takası anlaşması çerçevesinde serbest bırakıldıktan sonra Hamas’ın siyasi bürosuna üye oldu.

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Son Anlarına Ait Görüntüler Ortaya Çıktı - Sayfa 3

İsrail’in Kanlı Saldırıları

İsrail ordusu, Filistin topraklarında binlerce masumu öldüren saldırılarını sürdürüyor. Son olarak, Gazze’de birçok noktaya düzenlenen saldırılarda Hamas lideri Yahya Sinvar hedef alındı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Sinvar’ın öldüğünü resmi olarak duyurdu. İsrail medyası, Sinvar’ın cenaze fotoğraflarını yayımlayarak cinayeti doğruladı.

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Son Anlarına Ait Görüntüler Ortaya Çıktı - Sayfa 4

Sinvar’ın Son Anlarına Dair Görüntüler

İsrail askerleri tarafından paylaşılan görüntülerde, ağır yaralı haldeki Yahya Sinvar’ın harabe bir binada saklandığı ve son nefesine kadar kendini koruma çabası içinde olduğu görülüyor. Görüntülerde, Sinvar’ın drone ile görüntülenirken çevresinden aldığı bir tahta parçasını fırlattığı anlar da yer alıyor. Bu görüntüler, liderin son anlarında yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.