USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.017,95
BIST100 8.908

Hamaney'den İbranice Açıklama: Siyonist Rejim Hata Yaptı

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırılar hakkında yaptığı İbranice paylaşımda, "Siyonist rejim, İran'a ilişkin hesaplarında hata yaptı" ifadesini kullandı.

Hamaney'den İbranice Açıklama: Siyonist Rejim Hata Yaptı
27 Ekim 2024 | 23:33
Son Güncelleme:

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medya hesabından yaptığı İbranice paylaşımda, İsrail'in İran'a yönelik askeri saldırılarına değindi. Hamaney, "Siyonist rejim, İran'a ilişkin hesaplarında hata yaptı. İran milletinin ne tür bir güce, kabiliyete, inisiyatife ve iradeye sahip olduğunu ona göstereceğiz" dedi.

İsrail, 1 Ekim'deki İran füze saldırılarına karşılık olarak, İran'daki askeri hedeflere yönelik saldırılar düzenlediğini açıkladı. İran ise Tahran ve batısındaki Huzistan ile İlam eyaletlerindeki bazı askeri noktaların hedef alındığını, hava savunma sistemlerinin saldırılara başarılı bir şekilde karşı koyduğunu ancak bazı bölgelerde sınırlı hasar meydana geldiğini bildirdi.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını belirtirken, İran ordusu da düzenlenen saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.