USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Gümrük Muhafaza Ekipleri'nden Zehir Tacirlerine 530 Milyon TL'lik Darbe

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerinin Kapıkule ve Gürbulak Gümrük Kapılarında gerçekleştirdiği üç ayrı narkotik operasyonla toplamda 530 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu. Bu operasyonlar, kara hudut kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek kokain miktarını içeriyor.

Gümrük Muhafaza Ekipleri'nden Zehir Tacirlerine 530 Milyon TL'lik Darbe
22 Ekim 2024 | 10:02
Son Güncelleme:

Kapıkule'de Tarihi Yakalamalar

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapılan iki operasyonda, ilk olarak bir tırda 180 kilogram esrar ele geçirilirken, ikinci operasyonda yakıt deposuna gizlenmiş 120 kilogram kokain bulundu. Bu miktar, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en büyük kokain miktarı olarak kayıtlara geçti.

Gürbulak'ta Büyük Metamfetamin Yakalaması

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda da dikkatli incelemeler sonucu bir tırda nargile tütünü ile harmanlanmış halde 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Her üç operasyonla uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe indirildi.

Soruşturmalar Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, operasyonların ardından ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmaların sürdüğünü belirtti. Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığına karşı özverili çalışmaları devam ediyor.