USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976
Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 6

Into the Wild (Özgürlük Yolu) IMDb: 8.1

Jon Krakauer’ın 1996 yılında yayınlanan “Yabana Doğru” kitabından esinlenerek çekilen “Into the Wild” filmi, üniversiteden yeni mezun olan Christopher’ın Alaska’ya yolculuğu ve bu yolculukta vahşi doğada tek başına yaşadığı maceraları ele alıyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 7

The King’s Speech (Zoraki Kral) IMDb: 8.0

En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo’nun aralarında olduğu dört dalda Oscar kazanan film, 1930’lu yıllarda tahta çıkmak zorunda kalan Kral 6. George’un hem kral olma hem de kekemeliği yenme sürecini anlatıyor. Tom Hooper’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerinde ise Colin Firth, Geoffrey Rush ve Helena Bonham Carter’ın yer aldığı filmde Kral 6. George’un kekemeliği yenmesi için tuttuğu terapist ile yaşadıkları dostluk aktarılıyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 8

Green Book (Yeşil Rehber) IMDb: 8.2

Üç Oscar ödülü sahibi “Green Book”, 1960’lar Amerika’sında geçiyor. Film, o dönemde hâlâ üzerlerinde baskılar devam eden, birçok ırkçı muameleye maruz kalan siyahileri ve çok uluslu bir ülkede azınlık olmanın nasıl bir şey olduğunu konu alınıyor. Başarılı ve yetenekli piyanist Dr. Donald Shirley ülkenin güneyine iki aylık bir turneye çıkarken şoförlüğünü yapması için İtalyan kökenli Tony Lip’i işe alır. Başarısının ten renginin gölgesinde kalan piyaniste eşlik etmek hem Tony için hem de Donald için yeni bir dünya görüşünün kapılarını açacaktır. “Green Book”u izledikten sonra aklınızda pek çok sahne ve replik kalacak. Ama etkileyici olan “dünya ilk adımı atmaya korkan yalnızlarla dolu” olacak.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 9

Victoria and Abdul (Victoria ve Abdul) IMDb: 6.8

Kraliçe Victoria’nın, yanında çalışan Hintli Abdul ile alışılagelmişin dışında yakın arkadaş olmasını konu alan film gerçek hikâyeden uyarlama ve kesinlikle İngiliz Kraliyet ailesiyle ilgili ilginç bir film. Şans eseri seçilerek İngiltere’ye getirilen Abdul, Kraliçe Victoria’nın dikkatini çeker ve ona eşlik etmeye, bir nevi mentorluk yapmaya başlar. Kraliçe; Abdul’e o kadar hayranlık duyar ki Urduca öğrenmeye bile çalışır. Yakın zamana kadar hiçbir şekilde bilinmeyen bu arkadaşlık hikâyesi; yazlık sarayda Abdul’un portrelerinin olması dikkat çekince araştırılmaya başlanmış ve böylece ortaya çıkmış.