USD 33,99
EUR 37,86
ALTIN 2.822,21
BIST100 9.577

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler

Yaşanmış gerçek öykülerden yola çıkılarak senaryolaştırılmış yüksek puanlı filmleri sizler için derledik...

31 Ağustos 2024 | 13:04
Son Güncelleme:
Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 1

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot (Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz) IMDb: 6.8

Güçlü bir hikâyeye dayanan film gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alarak izleyiciyi derin bir duygusal yolculuğa çıkarıyor. Film, başrollerde Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara ve Jack Black gibi üst düzey oyuncularla güçlü bir kadroya sahip. Joaquin Phoenix’in canlandırdığı John Callahan, içindeki mücadelelerle boğuşan bir alkolik ve engelli bir karikatüristtir. Alkol bağımlılığı ve yaşadığı kaza sonrası hayatı tamamen değişen Callahan, güçlü bir irade ve mizahi bakış açısıyla engelleri aşmaya çalışır. Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz adıyla Türkçeye çevrilen film, insanın içsel gücünü ve umudunu keşfetmek isteyen herkes için ilham verici bir öykü sunuyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 2

Kingdom of Heaven (Cennetin Krallığı) IMDb: 7.3

Tarihi ve epik bir maceranın kapılarını aralayan bu unutulmaz film, yönetmen Ridley Scott’ın büyüleyici vizyonuyla Orta Çağ’da Haçlı Seferleri sırasında geçen derinlikli bir hikâyeyi anlatıyor. Başroldeki Orlando Bloom, Balian adlı bir demircinin kaderiyle savaşını ve kendini bulma yolculuğunu izleyiciye yaşatıyor. Balian, özgürlüğünü ve adaleti arayışı içinde, Kudüs Kralı Baldwin’ın (Edward Norton) yönetimindeki müstesna bir krallıkta kendini bulur. Film, sadece büyüleyici savaş sahneleri ve muhteşem görsel efektleriyle değil, aynı zamanda karakterlerin derinliği ve duygusal karmaşıklığıyla da ön plana çıkıyor. Liam Neeson’ın karizmatik karakteri Godfrey, Jeremy Irons’ın soğukkanlı Tiberias’ı ve Eva Green’in gizemli Sibylla’sı gibi güçlü oyunculuklar hikâyeye derinlik katıyor.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 3

Oppenheimer IMDb: 8.4

Cristopher Nolan’ın yönettiği ve Cillian Murphy’nin başrolünde yer aldığı film “Atom Bombasının Babası” olarak anılan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alır. Hikaye Oppenheimer’ın parlak öğrencilik yıllarından, II. Dünya Savaşı sırasında yer aldığı Manhattan Projesine kadar hem tarihsel hem de psikolojik açıdan ele alınır. Bu zorlu hikaye Nolan gibi güçlü bir yönetmen ve Cillian Murphy’nin olağanüstü performansı ile başarıyla seyirci ile buluşmuştur.

Gerçek hikayelerden uyarlanan filmler - Sayfa 4

Hidden Figures (Gizli Sayılar) IMDb: 7.8

2017 yılında Akademi Ödülleri ve BAFTA Ödülleri’nde birçok kategoride aday gösterilen film, Uzay Yarışı’nı kazanmak için NASA’ya yardım eden Afro-Amerikan matematikçi kadınların hikayesini ele alıyor. Başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe’nin üstlendiği film, dönemin Amerika’sında yaşanan ırk ayrımını gözler önüne seriyor.