Kalp yetmezliği, çoğu zaman kalp krizi sonrası veya uzun süreli yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları sonucu gelişebilir. Kalp yetmezliğinin belirtileri genellikle geç fark edilir; hastaların çoğu, hastaneye acil yatış sonrası bu rahatsızlıkları öğrendiğini belirtiyor. Ancak erken teşhis ve tedavi ile hastalığın ciddi boyutlara ulaşması engellenebilir.
Tedavi seçenekleri arasında kalp fonksiyonlarını iyileştirmek için ilaç kullanımı, kalp atışlarını düzenlemek için kalp pili takılması ve kan akışını artırmak için kalp ameliyatı yapılması yer alır.
Uzmanlar, vakaların erken dönemde tespit edilmesi gerektiği konusunda sıkça uyarıyor ve gelecekte kalp yetmezliği hastalarının sayısının önemli bir artış gösterebileceğini belirtiyorlar.
Bu hastalığın daha az bilinen diğer belirtileri arasında inatçı öksürük, şişkinlik, kalp atış hızının artması ve iştahsızlık sayılabilir. Kalp sağlığını korumak için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek ve sigaradan kaçınmak uzun vadede kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Egzersiz, kan basıncını düzenleyerek, kötü kolesterolü düşürüp kan şekeri seviyelerini dengeleyerek kardiyovasküler hastalık riskini %35 oranında azaltır.