USD 34,54
EUR 36,01
ALTIN 3.005,50
BIST100 9.550
Gebelikte Probiyotik Kullanımına Dikkat: Düşük Tehlikesi mi Yaratıyor? - Sayfa 5

Alerjiye İyi Gelir
Probiyotikler, alerjisi olan kişilere ve egzamaya iyi gelerek bu durumun şiddetinin azalmasını sağlar. Böylelikle alerjik reaksiyonlar üzerinde etkilerin bulunur.

Gebelikte Probiyotik Kullanımına Dikkat: Düşük Tehlikesi mi Yaratıyor? - Sayfa 6

Kanseri Önler
Bağırsak florasının dengesi sağlandığından bağışıklık fonksiyonları da düzenlenmiş olur.  Bu durum da kansere karşı savunmada etkili olmaktadır.

Gebelikte Probiyotik Kullanımına Dikkat: Düşük Tehlikesi mi Yaratıyor? - Sayfa 7

Hamilelikte probiyotik kullanımı nasıl olmalı?
Yoğurt, peynir, kefir, sirke, kımız, boza gibi geleneksel fermente gıdalarda bulunan ve insan bağırsağında doğal olarak yer alan probiyotikler, doğal besinler ya da gıda takviyeleri aracılığıyla vücuda alınabilir. 

Peki hamilelikte probiyotik kullanımı güvenli midir? Pek çok anne adayının merak ettiği bu soruya uzmanlar genel olarak ‘evet’ diyor.  Bu konuda son yıllarda yapılan araştırmalarda hem güvenli hem de etkili olduğunun görülmesi, sağlık uzmanlarının gebelik ve emzirme döneminde probiyotik kullanımını önermesine neden oluyor. Gebelik veya emzirme döneminde probiyotiklerin kullanımının herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını gösteren çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Bu güncel çalışmaların ışığında probiyotiklerin öncelikli olarak doğal kaynaklardan alınmak koşuluyla hem gebelerde hem de emzirme döneminde güvenilir bir şekilde kullanılabileceği söylenebilir. Ancak, hamileler ve emziren annelerin herhangi bir probiyotik kullanımına ve takviyesine başlamadan önce doktora danışmalarında fayda vardır.

Gebelikte Probiyotik Kullanımına Dikkat: Düşük Tehlikesi mi Yaratıyor? - Sayfa 8

Probiyotikler rahim içinde gelişmekte olan bir bebeğe zarar verebilir mi?
Probiyotiklerin rahim içinde gelişmekte olan bebeğin sistemik dolaşımına ulaşması pek olası değildir, dolayısıyla zarar verme olasılığı da düşüktür.  Araştırmaların çoğu, hamilelik sırasında probiyotik takviyelerin genellikle güvenli olduğunu göstermektedir. Probiyotiklerin rahim içinde gelişmekte olan bebeğe zarar verebileceğine dair belirgin kanıtlar bulunmamaktadır. Yapılan çalışmalar ışığında gebelikte probiyotik kullanımı ile bağlantılı olarak herhangi bir türde düşük arasında bir ilişki bulunmadığı düşünülmektedir.

Probiyotikler, muhtemelen kullanımı güvenli olan besin takviyeleridir. Hamilelikte probiyotiklerin anneden bebeğe geçtiğine veya herhangi bir probleme, düşük ya da gelişim bozukluğuna yol açtığına dair bir veri bulunmamaktadır. Ancak probiyotiklerin hamilelik sırasında kullanımıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışabilirsiniz, doktorunuz size en uygun