Hamilelik bazı sindirim sorunlarına neden olabilir. Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyerek kabızlık, ishal, gaz, şişkinlik, huzursuz bağırsak sendromu ve sindirim rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olabilir.
Hamilelik sırasında probiyotikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir ve anne adayının hastalıklar ile enfeksiyonlara karşı direncini artırabilir.
Probiyotikler gebelikte vajinal flora dengesini destekleyerek vajinal enfeksiyon riskini azaltabilir, daha sağlıklı bir vajinal mikrobiyotaya katkıda bulunabilir.
Hamilelikte probiyotik tüketiminin yeterli olması anne adayını erken doğum ve diğer gebelik komplikasyonlarından koruyabilir.
Hamilelik sırasında probiyotik tüketimi, gestasyonel diyabet riskini azaltabilir.
Probiyotikler hamilelikte anne adayının kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Bazı yapılan araştırmalara göre, probiyotik takviyesi hamileliğe bağlı bulantı ve kusma (sabah bulantısı) şikayetlerini önemli ölçüde iyileştirebilir.
Anne adayının probiyotik kullanımı, bebeğin bağırsak sağlığını destekleyebilir. Aynı zamanda bebekte çeşitli alerjik hastalıkların, atopik dermatit gibi hastalıkların oluşma riskini de azaltabilir.
Hamilelikte probiyotik kullanmak, gebelik sırasında bazı faydalar sağlayabilir. İster doğal gıdalardan ister takviyelerden olsun probiyotikler sindirim sisteminizin daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir. Ancak hamilelik sürecinde herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuza danışarak bilgi ve tavsiye almanız önemlidir.
Bu tür takviyeler ve besinler öncesi doktorunuza başvurmayı unutmayın.