USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
Gebe Bilgilendirme Sınıfları anne adaylarına bilinç kazandırıyor - Sayfa 2

Her kadının gebelik, doğum, yenidoğan bakımı ve üreme sağlığı hakkında yeterli eğitim alması gerektiği anlayışıyla yürütülen bu program, anne adaylarının bilinçli bir doğum süreci geçirmesini hedefliyor. Gebe sınıflarında normal doğum, ağrı yönetimi, doğum sonrası bakım ve annelik sürecine uyum gibi konularda eğitimler veriliyor.

Gebe Bilgilendirme Sınıfları anne adaylarına bilinç kazandırıyor - Sayfa 3

Sakarya Serdivan Sağlıklı Hayat Merkezi’nde verilen eğitimlere katılan Setenay Özay ve Gülşah Özel, aldıkları bilgilerle doğacak bebeklerine daha iyi bakabilme bilincinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Gebe Bilgilendirme Sınıfları anne adaylarına bilinç kazandırıyor - Sayfa 4

Gebe Sınıfında hizmet veren Ebe Hatice Kavas, aile hekimleri ve kadın doğum uzmanlarının yönlendirmesiyle anne ve baba adaylarına doğum süreci hakkında kapsamlı bilgi verildiğini belirtti.

Gebe Bilgilendirme Sınıfları anne adaylarına bilinç kazandırıyor - Sayfa 5

Kavas, “Anne adaylarımıza gebelik sürecinde meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, doğum sonrası bebeğin bakımı, beslenme, lohusalık dönemi ve aile planlaması konularında eğitimler veriyoruz.” diyerek tüm anne ve baba adaylarını bu programlara davet etti.