USD 33,99
EUR 37,86
ALTIN 2.822,21
BIST100 9.577

Galatasaray'dan 3 bomba birden! Artık resmi açıklama bekleniyor

Galatasaray yönetimi, Şampiyonlar Ligi'nden elenmeyi 3 bomba transferle unutturacak. Aslan'da Zaha ve Köhn dışında 3 isme daha veda edildi. İki yıldızın transferi artık resmi açıklamaya kaldı. Kanatlara takviye için de ilk aday belirlendi. İşte son dakika haberinin detayları...

Galatasaray'dan 3 bomba birden! Artık resmi açıklama bekleniyor
31 Ağustos 2024 | 12:21
Son Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray'da taşlar yerinden oynadı. Köhn ve Zaha ile yollar ayrılırken, transfer operasyonu devam ediyor. 3 ismin daha biletini kesen Aslan'da 3 yıldız transferin ikisi için de artık resmi açıklama bekleniyor. İşte detaylar...
Galatasaray'da Süper Kupa hezimetini Young Boys faciası izlerken, yönetim ile teknik heyet kredisini tüketmişti.

Perşembe günü Florya'da teknik direktör Okan Buruk ve futboldan sorumlu yönetici İbrahim Hatipoğlu arasında toplantı gerçekleşti.
Takımdan ayrılması gereken isimler ve ihtiyaç duyulan takviyeler A'dan Z'ye masaya yatırıldı.
Üst üste üçüncü şampiyonluk hedefine konsantre olan Sarı-Kırmızılılar'da transfer operasyonu başladı. İşte detaylar:

KÖHN WERDER BREMEN'DE, ZAHA LYON'DA

1- Derrick Köhn bedelsiz Werder Bremen'e kiralandı, 400 bin Euro'luk bonus ve 5 milyon 125 bin Euro'luk satın alma bedeli bulunuyor.

2- Zaha krizi çözüme kavuştu. Fildişili yıldızı Lyon kiraladı. Zaha'nın 8.8 milyon Euro maliyetinin yarısını Fransızlar karşılayacak.

3- Dolu olan yabancı kontenjanını Rumen oyuncular açacak. Morutan İtalya'dan Pisa'ya kiralandı. Cicaldau da ülkesinde kendisine kulüp buldu. İki oyuncu da ayrılacak.

4- Oliveira'nın sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi. Oyuncunun yıllık ücreti

2.7 milyon Euro...

5- Zaha yerine kenar forvet bakılıyor. Fluminense'den Jhon Arias gündemdeki en kuvvetli aday.

İKİ TRANSFER RESMİ AÇIKLAMAYA KALDI

6- Köhn yerine yeni sol bek İsmail Jakobs oldu. Monaco ile el sıkışıldı. 2 milyon Euro kiralama bedeli ödenecek Jakobs'un bonservisi sezon sonunda 8 milyon Euro'ya alınacak.

7- Savunmaya Senegalli sol bek Jakobs dışında bir takviye daha yapıldı. Atletico Madrid'le sözleşmesi sona eren İspanyol stoper Mario Hermoso'nun transferi olumlu sonuçlandı...
İmza parasıyla birlikte Hermoso'nun yıllık maliyeti 5.5 milyon Euro ve 3 sezonluğuna anlaşıldı.

SAVUNMANIN YENİ LİDERİ ARTIK HERMOSO

İspanyol stoper Mario Hermoso, Real Madrid altyapısında kariyerine başlarken 2015'te Castilla'ya transfer oldu. Sonrasında Real Valladolid'e geçen Hermoso, 12.5 milyon Euro'ya Espanyol'a geçti. 2019'da 25 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e transfer olan futbolcu, kontratının bitmesi ile birlikte serbest kaldı.
Kariyerinde 249 maçta stoper olarak görev alan 29 yaşındaki oyuncu, 53 defa da sol bek olarak oynadı. G.Saray'a imza atacak olan Hermoso bugün yarın İstanbul'a gelecek.

JAKOBS 12'DEN VURDU

Okan Buruk, ilk senede sol bekte 11 farklı oyuncu denedi. Van Aanholt, Emre Taşdemir, Adekugbe ve Angelino ile yollar ayrıldı. Kazımcan kiralandı.
Dubois, Abdülkerim, Barış Alper, Kaan ve Berkan takım içinden savunmanın soluna çözüm olmaya çalıştı. Son olarak Köhn bu bölgede kalıcı olamazken, Okan Buruk döneminde 12. sol bek ise İsmail Jakobs oldu.