USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

Friends'e Yeni Başlayanlar İçin: Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Unutulmaz Bölüm ve Karakterler

Dünyaca ünlü sitcom Friends, bir neslin favori dizisi olmayı başardı. Netflix'e gelmesiyle birlikte, diziyi hiç izlememiş olanlar için bu kılavuz, en iyi bölümleriyle unutulmaz anlara ışık tutuyor. Arkadaş grubunun tuhaflıkları, komik anları ve duygusal çıkmazları sizi ekran başına kilitleyecek!

21 Ekim 2024 | 16:46
Son Güncelleme:
Friends'e Yeni Başlayanlar İçin: Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Unutulmaz Bölüm ve Karakterler - Sayfa 1

"Friends" Karakterleri Kimlerdir?

Monica Geller (Courtney Cox): Ross’un kız kardeşi, Phoebe’nin eski oda arkadaşı, Chandler ve Monica’nın komşusu ve Rachel’ın liseden en iyi arkadaşı olan Monica, grubun mihenk taşı olarak düşünülmüştür. Temizlik hastası ve biraz otoriter olmasına rağmen grubun geri kalanına adeta anne rolü üstlenir. Dizinin başında, Rachel’ı yeni oda arkadaşı olarak yanına alır.

Friends'e Yeni Başlayanlar İçin: Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Unutulmaz Bölüm ve Karakterler - Sayfa 2

Rachel Green (Jennifer Aniston): Dizinin başında Rachel, kendi hayatını kurmaya çalışmak için düğününden kaçar. Biraz şımarık bir yapıya sahiptir ve Monica’nın yanına taşınarak Central Perk’te garson olarak işe başlar, ancak moda alanında çalışmayı hayal eder. Rachel, Ross ile dizi boyunca aralıklı olarak birlikte olur.

Friends'e Yeni Başlayanlar İçin: Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Unutulmaz Bölüm ve Karakterler - Sayfa 3

Phoebe Buffay (Lisa Kudrow): Grubun en tuhafı olan Phoebe, profesyonel bir masöz ve amatör bir müzisyendir. ("Smelly Cat" adlı şarkısıyla ünlüdür.) Zorlu bir geçmişe sahip olan Phoebe, babasının aileyi terk etmesi ve annesinin intihar etmesi sonrası evsiz kalmıştır, ancak her şeye rağmen iyimserdir. Phoebe ve Monica bir dönem birlikte yaşamışlardır, ancak dizinin başında Phoebe, Monica’dan ayrılmıştır.

Friends'e Yeni Başlayanlar İçin: Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Unutulmaz Bölüm ve Karakterler - Sayfa 4

Chandler Bing (Matthew Perry): Chandler, üniversitede Ross’la oda arkadaşı olmuştur. New York’a taşındığında, Joey ile Monica ve Phoebe’nin karşı dairesine taşınır. Arkadaş grubundaki kimse Chandler’ın ne iş yaptığını tam olarak bilmez—belki de sayılarla ilgili bir şeydir. Boşanmış ebeveynlerinin izlerini taşıyan Chandler, ciddi ilişkilerde zorlanır. "Esprili olan" olarak kendini tanıtan Chandler, arkadaşlar arasında her zaman alaycı ve komik yorumlar yapar.