USD 34,16
EUR 38,17
ALTIN 2.920,22
BIST100 9.777

Eylül Ayında Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Sebze ve Meyveler!

Her sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor. İşte Eylül ayının en lezzetli ve sağlıklı sebze ve meyveleri! Karpuzdan mürdüm eriğine, incirden domatese kadar birçok seçenekle dolu bu ayın zengin besin dünyasına göz atın.

10 Eylül 2024 | 16:30
Son Güncelleme:
Eylül Ayında Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Sebze ve Meyveler! - Sayfa 1

Serinleten Lezzet: Karpuz
Eylül ayında sıvı ihtiyacınızı karşılamak ve serinlemek için harika bir seçenek olan karpuz, kalp ve damar sağlığına da iyi gelir. Su oranı yüksek bu meyve, yazın son demlerinde sofralarınızdan eksik olmamalı.

Eylül Ayında Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Sebze ve Meyveler! - Sayfa 2

Kalsiyum Zengini: İncir
Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan incir, bağırsak sağlığınızı desteklerken, güçlü antioksidan özelliği ile bilinir. Eylül ayında bu lezzetli meyveyi tüketerek sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz.

Eylül Ayında Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Sebze ve Meyveler! - Sayfa 3

Kalp Dostu: Kızılcık
Reçelleriyle bilinen kızılcık, C vitamini deposudur ve kalp hastalığı riskini azaltır. Hem lezzetli hem de faydalı olan kızılcık, bu ayın öne çıkan meyveleri arasında yer alıyor.

Eylül Ayında Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Sebze ve Meyveler! - Sayfa 4

Kolesterol Dengesi İçin Üzüm
Üzüm, kolesterolü dengelemesi ve güçlü antioksidan özellikleri ile tanınır. Eylül ayında peynirle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu meyve, sofralarınıza lezzet katacak.