USD 34,26
EUR 37,06
ALTIN 2.993,40
BIST100 8.715

Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişiyor!

Emekli maaşı hesaplama yöntemine dair yeni düzenlemelerin yer alacağı emeklilik paketi Meclis gündemine geliyor. Emekli maaşı ödemelerinde 2024 ve 2025 farkına dair çalışmanın da yer aldığı pakette, üç ayrı döneme göre hesaplanan emekli maaşı, tek bir hesaplama yöntemiyle sadeleştirilecek.

16 Ekim 2024 | 12:54
Son Güncelleme:
Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişiyor! - Sayfa 1

Üç ayrı döneme bakılarak hesaplanan emekli maaşı için tek bir hesaplama yönteminin Meclis gündemine taşınması bekleniyor. Emekli vatandaşlar Meclis'e sunulacak emeklilik paketi içerisinde yer alacak söz konusu düzenleme ile beraber yer alacak diğer düzenlemeleri de merak ediyor. 

Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişiyor! - Sayfa 2

Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişecek. Öte yandan artık prim günü de emekli maaşı ödemelerinde etkili olacak. Söz konusu düzenleme Meclis'e sunulacak emeklilik paketi içerisinde yer alacak. Üçlü aylık bağlama sistemi ve emekli olma şartlarına ilişkin yeni düzenlemelerin yer alacağı pakette, vatandaşa mevcut emekliliklerinin yanında ikinci bir emekli maaşı alma imkanı doğacak.

Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişiyor! - Sayfa 3

Emekli maaş sistemi yeniden belirlenecek. Bu yıl çıkması beklenen yeni paket ile sadece ödenen primler değil çalışma günleri de maaşı yükseltecek. Kök ve taban maaş ayrımı kalkacak. Çalışan emekliye de ikinci maaş imkanı gelecek. Yasadan sonra sigortalı olanlara yeni emeklilik şartları gelecek

Emekli maaşı hesaplama yöntemi değişiyor! - Sayfa 4

Orta Vadeli Programla birlikte gündeme gelen yeni emeklilik sistemi paketinin bu yıl içinde TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Pakette hem maaş bağlama sistemi ile ilgili yenilikler yer alacak hem de bundan sonraki dönem için emekli olma şartları değişecek.