USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

Edirne'de Bulgarların Alışveriş İlgisi Azaldı: "Fiyatlar Pahalı Geliyor"

Edirne’de alışverişe gelen Bulgar turistler, son dönemde artan fiyatlar nedeniyle eskisi kadar alışveriş yapmamaya başladı. Esnaf, kur farkına rağmen fiyatların yükselmesi ve fırsatçılıkla ilgili eleştirilerde bulunuyor.

21 Eylül 2024 | 16:14
Son Güncelleme:
Edirne'de Bulgarların Alışveriş İlgisi Azaldı: "Fiyatlar Pahalı Geliyor" - Sayfa 1

Edirne esnafı, Bulgar turistlerin sayısının yaz aylarından bu yana azaldığını ve artık eskisi gibi çok alışveriş yapmadıklarını belirtiyor. Esnaf Birkan Makas, fiyat artışlarının hem yerel halkı hem de Bulgar turistleri olumsuz etkilediğini ifade ederek, bazı esnafların fırsatçılık yaparak fiyatları yükselttiğini söyledi.

Edirne'de Bulgarların Alışveriş İlgisi Azaldı: "Fiyatlar Pahalı Geliyor" - Sayfa 2

Makas, "Eskiden Bulgar turistler daha çok alışveriş yapıyordu, şimdi ise fiyatların yüksek olduğunu düşünüyorlar ve buradan alışveriş yapmaktan kaçınıyorlar" dedi.

Edirne'de Bulgarların Alışveriş İlgisi Azaldı: "Fiyatlar Pahalı Geliyor" - Sayfa 3

Yaz aylarında sınır kapılarında yaşanan gurbetçi yoğunluğu nedeniyle Bulgar turistlerin Edirne’ye gelmeyi ertelediğini belirten esnaf, turistlerin sonbaharda tekrar gelmeye başladığını fakat alışveriş oranlarının düştüğünü vurguladı.

Edirne'de Bulgarların Alışveriş İlgisi Azaldı: "Fiyatlar Pahalı Geliyor" - Sayfa 4

Esnaf Muhammed Özen, "Sezonumuz yeni başladı ama eskisi gibi alışveriş yapmıyorlar. Fiyatlar yüksek geldiği için Edirne yerine İstanbul ve Kırklareli gibi diğer şehirleri tercih ediyorlar" diye konuştu.