USD 33,99
EUR 37,84
ALTIN 2.820,96
BIST100 9.577

Dünyanın En Zor Meslekleri

Eğer işinizin berbat olduğunu düşünüyorsanız ya da kariyerinizin dibe battığını hissediyorsanız, bir de bu işlere bakın. İşte dünyanın en zor işleri...

Dünyanın En Zor Meslekleri
26 Ağustos 2024 | 15:59
Son Güncelleme:

1-Kanalizasyon dalgıcı: Hindistan'ın Delhi şehrinde 'kanalizasyon dalgıcı' olarak görev yapan Devi Lal, Delhi'nin mikroplu kanalizasyon sularında gün boyunca yarı çıplak şekilde görevini yerine getiriyor

2-Yumurta kırıcı/koklayıcı: Yumurta kırıcılar olarak da adlandırılan yumurta koklayıcılar, gıda üretiminde kullanılmak üzere yumurtaların aklarını ve beyazlarını ayırıyor ve bir serideki çürük yumurtayı koklayıp tespit etmek için istihdam ediliyor.

3-Ceset toplayıcısı: Yıllardır bu sularda çalışan Wei Xinpeng, her sabah teknesiyle balık değil, ceset avlamaya çıkıyor. İşi, cesetleri teknesine alıp karaya çıkartmak.
Akıntılar, nehrin taşıdığı bu ölüm kargosunu belirli noktalarda topluyor. Wei Xinpeng, son yedi yılda nehirden 500 ceset çıkarttığını söylüyor. Cesetler, nehrin yanındaki araziye gömülüyor.

4-Bomba imha uzmanı: Ölümü enselerinde hissederek, bombaları etkisiz hale getiren bomba imha uzmanları, neredeyse dünyanın en stresli işini yapıyor.

5-Solucan toplayıcı: Balık tutmak için önce oltanızın ucuna takacak bir solucan yakalamanız gerekir. Kanada'daki tarlalarda tanesi 4 cent'e solucan toplayarak geçinmek mümkün.

6-Dölleyici: Bir ineğin döllenmede en verimli olduğu an ve sperm donörüyle uyumlu olup olmadığı tespit edilebiliyor. Ama yine de sonuçta birilerinin elleriyle ineğin vajinasına spermi yerleştirmesi gerekiyor. Dölleyiciler omuzlarına kadar uzanan bir eldiven giyip bu görevi yerine getirmekten sorumlu.

7-Kadavra tarlası bekçisi: Tarlalar, adli tıp öğrencilerinin vaka örnekleri üzerinde çalışmasına yarıyor. Bekçilerin görevi de sağken, kadavra olarak kullanılmak üzere gönüllü olmuş insanların cesetlerini bu tarlalara, yapılacak çalışmanın senaryosuna uygun şekilde yerleştirmek, inceleme bittikten sonra da ortalığı tekrar toplamak.

8-Ölü hayvan toplayıcısı: Otoyollarda ölmüş, arabaların çarpıp da kenara fırlattığı hayvanların cesetlerini toplamak fiziksel olarak da duygusal olarak da yorucu bir iş.

9-Tavuk çiftleştiricisi: Tavuk çiftleştiricilerinin tek işi yeni civcivlerin dişi mi? Erkek mi? Olduğunu tespit etmek. Dişiler yumurta üretimine ayrılırken, erkekler üreme amacıyla kullanılıyor.

10-Sanal altın toplayıcısı: Altın toplayıcıları, sayısız bilgisayar oyunundan birinin başında saatler geçiriyor. Sanal altınlar biriktiren toplayıcılar, topladıkları altınları, diğer bilgisayar oyunu bağımlılarına gerçek para karşılığında satıyor.

11-Köpekbalığı akvaryumu temizlikçisi: Dalış tüpüyle suya girip, akvaryumun camlarını ve içini temizleyen temizlikçiler, etraflarında gezen köpekbalıklarıyla, korku içinde çalışıyor.

12-Koltuk altı koklayıcıları: Bu kadınların işi hergün onlarca erkeğin koltuk altını koklamak. Çünkü çalıştıkları kozmetik firmasının piyasaya sürdükleri ürünlerin etkilerinin ne kadar devam ettiğini anlamaya çalışıyorlar.

13-Gökdelen bakımcısı: Metrelerce yükseğe gökdelen bakımı ve gökdelenlerin camını silmek için çıkan işçiler, her an düşme tehlikesi ve korkusuyla çalışıyor.

14-Fil bakıcısı: Her gün fillere bir çocuk gibi bakan bakıcılar, fillerin tuvaletlerinden oyunlarına kadar birçok konuda fillerle ilgileniyor.

15-Ayak hastalıkları uzmanı: Her gün onlarca hastalıklı ayağa bakan ayak uzmanları, gerekli tedbirleri almadıklarında enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya kalıyor.