USD 34,06
EUR 38,04
ALTIN 2.833,69
BIST100 9.976
Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 3

Çin Seddi

Çin Seddi’nin yapımına milattan önce 7. Yüzyılda başlanıyor. Yalnızca 2500 kilometre uzunluğundaki parçası günümüze gelse de dünyanın en uzun savunma duvarı olan Çin Seddi’nin 21196 kilometre uzunluğa sahip olduğu düşünülüyor.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 4

Halikarnas Mozolesi

Karia kralının kız kardeşi ve karısı için anıt mezar olarak yaptırılan Halikarnas Mozolesi, Türkiye’nin Bodrum ilçesinde yer alıyor. Halikarnas Mozolesi, zamana bağlı olarak yıkılsa da günümüze gelen kalıntıları Bodrum’da açık hava müzesi olarak sergileniyor.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 5

İsa heykeli

Kurtarıcı İsa Heykeli, Brezilya’nın 1391 yılında Portekiz işgalinden kurtarılmasından sonra inşa ediliyor. Kurtuluşun 100. yılın anısına tasarlanan Kurtarıcı İsa Heykeli’nin 30 metre yüksekliği bulunuyor. Şehrin sembolü haline gelen İsa Heykeli, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki Corcovado Dağı üzerine inşa ediliyor.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 6

KEOPS Piramidi

Büyük Piramit ve Khufu Piramidi olarak da adlandırılan Keops Piramidi, Mısır’da yer alıyor. Mısır firavunu için inşa edildiği öne sürülen Khufu Piramidi; şekli, büyüklüğü ve hikayesiyle geçmişten günümüze gizemini korumaya devam ediyor.