USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Dünyanın büyüleyici yedi harikası

Tamamen insan eliyle inşa edilen olağanüstü güzellikteki yapılar, her geçen gün doğanın huzur verici güzelliğini gözler önüne seriyor. Hem tarihi hem de mimari açıdan büyük önem taşıyan dünya harikaları tüm görkemi ve gizemiyle doğaseverleri büyülemeye devam ediyor.

22 Temmuz 2024 | 10:53
Son Güncelleme:
Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 1

Artemis tapınağı

Bütünüyle mermerlerden inşa edilen Artemis Tapınağı, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunuyor. Diana Tapınağı olarak da bilinen bu bölge geçmişte yalnızca ibadet için değil ticaret amacıyla da kullanılmıştı.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 2

BABİL’in Asma bahçeleri

Bir rivayete göre Babil kralının memleket özlemi yaşayan eşi için yaptırdığı düşünülen Babil’in Asma Bahçeleri’nin sırları hala çözülemiyor.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 3

Çin Seddi

Çin Seddi’nin yapımına milattan önce 7. Yüzyılda başlanıyor. Yalnızca 2500 kilometre uzunluğundaki parçası günümüze gelse de dünyanın en uzun savunma duvarı olan Çin Seddi’nin 21196 kilometre uzunluğa sahip olduğu düşünülüyor.

Dünyanın büyüleyici yedi harikası - Sayfa 4

Halikarnas Mozolesi

Karia kralının kız kardeşi ve karısı için anıt mezar olarak yaptırılan Halikarnas Mozolesi, Türkiye’nin Bodrum ilçesinde yer alıyor. Halikarnas Mozolesi, zamana bağlı olarak yıkılsa da günümüze gelen kalıntıları Bodrum’da açık hava müzesi olarak sergileniyor.