USD 34,11
EUR 38,11
ALTIN 2.860,84
BIST100 9.965
Dünya meyveleri bu bahçede - Sayfa 3

Daha sonra yeni ürünler üzerinde çalışmalara başladım. Şu anda en favori ürünüm güz yemişi ile Kızılderili muzu denilen paw paw. Evimin bahçesinde avokado yetiştiriyorum. 2010 yılından beri mahsul alıyorum. Genelde yılda 2 bin adet hasat ederken, bu yıl hava şartları nedeniyle 200'ün üzerinde meyve aldım. Bende bulunan Brüksel tipi avokado, Karadeniz'e en çok uyum sağlayan çeşit. 500 gram ağırlığa ulaşıyor. Piyasada bulmanın imkansız olduğu avokadoyu sadece organik tüketicilere satıyoruz. Fiyatı da piyasadaki avokadolardan biraz fazla oluyor” dedi.

Dünya meyveleri bu bahçede - Sayfa 4

Karadeniz'de yetişmesi zor olan tamarillodan da meyve aldığını dile getiren Albayrak, “Evimin bahçesinde Çin fasulyesi, sarı, siyah, kırmızı, zebra, mor domates üretiyorum. Bunlar DNA'sıyla oynanmamış, Amerika kıtasından getirdiğim domateslerdi. Bu renkli domateslerin vitaminleri kırmızıdan daha yüksek. Amerika'da da son dönemde kırmızı domates tüketmiyorlar. 

Dünya meyveleri bu bahçede - Sayfa 5

Bahçemde Karadeniz'de yetişme şansı az olan tamarillo var. Soğuktan ve dondan olumsuz etkileniyor. Kapalı bir alanda büyütüp meyve alıyorum” diye konuştu.

Dünya meyveleri bu bahçede - Sayfa 6

Albayrak'ın evinin bahçesinde ayrıca Şili, Kolombiya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Japonya, İran, Almanya, Amerika gibi 50 ülkeden passiflora, ejder meyvesi, aronya, kaymak ağacı, tamarillo, yeşil limon, Kaliforniya fındığı, koca yemiş, stevia, yıldız, Koala meyvesi, pomelo, kiwano, kudret narı, sechium edule, siyah biber, siyah patates, kamkat, karpuz salatalık, kara buğday, kırmızı klorabi, pysalis ve hindiba gibi meyveler bulunuyor.