USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

Dolmalık Biberlerinizi Uzun Süre Taze Saklama Yöntemi: Ne Kokuyor Ne de Çürüyor!

Dolmalık biberlerinizi kış boyunca taze ve kokusuz bir şekilde saklamak artık mümkün. Doğru saklama yöntemleriyle, biberleriniz hem çürümeden hem de lezzetini kaybetmeden uzun süre kullanılabilir hale geliyor. İşte bu pratik yöntemle dolmalık biberlerinizi yıllarca muhafaza etmenin detayları...

11 Eylül 2024 | 15:23
Son Güncelleme:
Dolmalık Biberlerinizi Uzun Süre Taze Saklama Yöntemi: Ne Kokuyor Ne de Çürüyor! - Sayfa 1

Kış aylarında taze dolmalık biber bulmak zor olabileceğinden, biberlerinizi uzun süre saklayabileceğiniz bu yöntem oldukça faydalı. İlk olarak, biberlerinizi seçerken olgun ve sağlam olanları tercih edin. Çürük ya da hasarlı biberlerden kaçınarak uzun süre dayanacak biberler seçmiş olursunuz.

Dolmalık Biberlerinizi Uzun Süre Taze Saklama Yöntemi: Ne Kokuyor Ne de Çürüyor! - Sayfa 2

Biberleri Yıkayın ve Hazırlayın: Biberlerinizi iyice yıkayın ve saplarını kesin. İsteğe göre biberleri yarıya bölebilir ya da bütün bırakabilirsiniz.

Dolmalık Biberlerinizi Uzun Süre Taze Saklama Yöntemi: Ne Kokuyor Ne de Çürüyor! - Sayfa 3

Kurulama İşlemi: Biberlerin suyu tamamen çıkana kadar temiz bir bez veya kağıt havluyla nazikçe kurulayın.

Dolmalık Biberlerinizi Uzun Süre Taze Saklama Yöntemi: Ne Kokuyor Ne de Çürüyor! - Sayfa 4

Güneşte Kurutma: Biberlerinizi kurutmak için güneş alan bir alan seçin. Tel veya ip yardımıyla biberleri asabilir ya da düz bir zemine sererek kurumasını sağlayabilirsiniz. Her gün biberleri çevirerek her tarafının eşit şekilde kurumasını sağlayın. Tamamen kuruduklarında biberler esnekliklerini kaybeder ve çıtır çıtır bir dokuya sahip olur.