USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Doğaseverlerin Yeni Cazibe Noktası: Şavşat'taki Kalp Şeklindeki Karagöl

Artvin'in Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Havadan bakıldığında kalp şeklinde görülen göl, zengin bitki örtüsü, trekking ve foto safari parkurları ile doğaseverler için eşsiz bir rota sunuyor.

09 Eylül 2024 | 15:42
Son Güncelleme:
Doğaseverlerin Yeni Cazibe Noktası: Şavşat'taki Kalp Şeklindeki Karagöl - Sayfa 1

Artvin'in Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl, doğayla iç içe huzurlu bir tatil arayanların yeni gözdesi. Yüksekten bakıldığında kalp şeklinde görülen bu göl, yöre halkı tarafından "Kalpli Göl" olarak da biliniyor.

Doğaseverlerin Yeni Cazibe Noktası: Şavşat'taki Kalp Şeklindeki Karagöl - Sayfa 2

Sakin şehir ünvanına sahip Şavşat’ta konumlanan Karagöl, özellikle yaz aylarının son günlerinde doğaseverlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Doğaseverlerin Yeni Cazibe Noktası: Şavşat'taki Kalp Şeklindeki Karagöl - Sayfa 3

Karagöl, sadece doğal güzelliğiyle değil, sunduğu kamp alanları, trekking ve foto safari parkurları ile de ilgi çekiyor. Ziyaretçilerine doğanın tadını çıkarabilecekleri, sakin ve huzurlu bir ortam sunan göl, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilerek bölge turizmine büyük katkı sağlıyor.

Doğaseverlerin Yeni Cazibe Noktası: Şavşat'taki Kalp Şeklindeki Karagöl - Sayfa 4

Gölün çevresinde bulunan çam ve ladin ağaçlarının oluşturduğu manzara, ziyaretçilere adeta kartpostal niteliğinde görüntüler sunuyor.