USD 34,29
EUR 37,01
ALTIN 2.993,40
BIST100 8.715
Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Uzmanlardan Öneriler ve Zorunlu Deprem Sigortası - Sayfa 7

Bina Güvenliğini Artırma

Sigorta yaptırmak önemli bir güvence sağlasa da, binanızın deprem dayanıklılığını artırmak da afetlere karşı hazırlıklı olmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Binanızın yapı denetiminden geçtiğini ve ihtiyaç duyulan güçlendirme çalışmalarının yapıldığını kontrol etmek hayati önem taşır.

Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Uzmanlardan Öneriler ve Zorunlu Deprem Sigortası - Sayfa 8

Bu önlemler, yalnızca olası can kayıplarını önlemekle kalmaz, aynı zamanda sigorta kapsamında korunan mal varlıklarınızı da güvence altına alır.

Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Uzmanlardan Öneriler ve Zorunlu Deprem Sigortası - Sayfa 9

Acil Durum Planı Hazırlama

Ailenizle birlikte bir acil durum planı hazırlamak, deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemli bir adımıdır. Deprem anında toplanma noktalarını, binadan çıkış yollarını ve acil durum çantası, el feneri, su, gıda gibi gerekli ekipmanları önceden belirlemelisiniz. Böylece olası bir afet anında nasıl hareket edeceğinizi bilirsiniz.

Doğal Afetlere Karşı Hazırlık: Uzmanlardan Öneriler ve Zorunlu Deprem Sigortası - Sayfa 10

DASK Teminatlarını Anlama

DASK sigortasının kapsamını ve hangi durumlarda geçerli olduğunu iyi anlamak, maddi güvenliğinizi sağlamada önemli bir adımdır. DASK, deprem ve buna bağlı hasarların bina üzerindeki etkilerini karşılar; ancak eşyalarınız sigorta kapsamında değildir. Bu nedenle, konutunuzdaki eşyaları da güvence altına almak için ek sigorta seçeneklerini değerlendirmek faydalı olacaktır.