USD 34,08
EUR 38,08
ALTIN 2.833,10
BIST100 9.976

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili flaş gelişme: Çember daraldı! Narin Güran bulundu mu, son duru

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, kurs çıkışı sırra kadem bastı. 8 gündür haber alınmayan Narin Güran'ı arama çalışmalar devam ederken, bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili flaş gelişme: Çember daraldı! Narin Güran bulundu mu, son duru
28 Ağustos 2024 | 17:43
Son Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde, 21 Ağustos günü ortadan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla soruşturma genişletildi.

Soruşturma kapsamında, ifadeleri alınan Narin'in yakınlarının yeniden ifadeleri alındı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çelişkili bilgiler ihtimaline karşı Narin'in yakınlarının da aralarında bulunduğu alanında uzman olan jandarma ekiplerince çapraz sorgulamaları gerçekleştirildi. Yapılan sorgulamalarda da, talihsiz kızın akıbetine ilişkin yeni bir bilginin elde edilmezken, kolunda diş izi olan bir kişi gözaltına alındı.

KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Narin Güran ile ilgili elde edilen bir bilgi üzerine jandarma harekete geçti. Başlatılan soruşturma kapsamında, Narin'in kaybolduğu noktadan yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki tarlada önceden kazıldığı ve kapatıldığı tahmin edilen iki nokta tespit edildi. Bunun üzerine jandarma iki adet iş makinesi istedi.

İş makineleri Narin için tarlada iki ayrı noktada kazı çalışması başlattı. Yapılan kazı çalışmalarında da Narin'e dair bir bulguya rastlanmazken, farklı bir noktada da kazı başlatıldı. Soruşturma kapsamında, arama çalışmalarına jandarma komandolardan oluşan 450 kişi daha katıldı.

SONUCA ÇOK YAKLAŞILDI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin'in bulunmasıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında konuştu. Köydeki çalışmaları denetleyen Tuğgeneral Yıldırım, arama çalışmasında çemberin daraldığını ve sonuca çok yaklaşıldığını söyledi.
Yıldırım, bir kişinin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan bir kişinin kolunda diş izi olduğu ifade edildi. Narin'in yakını olduğu ifade edilen gözaltındaki kişinin jandarmadaki sorgusu da devam ediyor.

BAKAN YERLİKAYA ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYOR

Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

Arama çalışmalarının Narin bulunana kadar çok detaylı bir şekilde sürmesi talimatını veren Bakan Yerlikaya, Diyarbakır Valiliği'nden zaman bilgi aldığı öğrenildi.

"ÜMİTLİYİM, KIZIMI GETİRECEKLER"

Öte yandan, Narin Güran'ın babası Arif Güran, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım'ın açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını ifade ederek, "Paşamızın sarf ettiği bu sözler bizi daha da umutlandırdı. Bizi daha da dinç etti. Umudumuz daha fazla oldu. Paşamızın emeği çok, Allah ondan şifa olsun, bizim ona sevgimiz, saygımız karşılıyor.
Sürecin ilk çıkışından beri paşamız takip ediyor. Her şey onun gözetimindeydi. İlk gün bana dedi ki; 'Arif senin kızını bulacağım.' Ben de sabırla paşamı bekliyorum. İnşallah oranları artıracak, umutluyum. Bugün yaptığı açıklama ile birlikte ölüyü adeta diriltti. Ümitlerimi binlerce kat daha da fazla artırdı. Bu sürecin bir baba için anlatılması mümkün değildir. Bütün Türkiye gerçekten topyekun, seçeneklerimiz veya tanımayan, dualarıyla destekleriyle bizimleydi.
Basının da etkisi çoktur. Allah sizden razı olsun, ilk günden beri yanınızdan ayrılmadınız. Sizin de emeğiniz bizde çok. Ümitliyim, üremeyi üretecekler, getirecekler, üretecekler. Başka bir alternatifi yoktur. Pişman olmuşsa getirilirler, sürdürülmeli Kucaklayıcına gelsinler. Devletimiz de onları şefkatle kucağını açsın. Allah onları affetsin. Kim olursa olsun fark etmez. Demek ki jandarmamız bir şeyleri yakalamış, umutludur jandarma. Biz de umutluyuz.

Biz umutlu olduğumuz zaman, jandarma bizi görüyor ve onlardan daha fazla umutlu oluyor, daha da çaba gösteriyorlar. Yani jandarma ve AFAD'ın da burada hakkı ödenmez. Bazı komutanlarımız burada gece sabaha kadar ayaktaydı. Yemeden, içmeden, uyumadan bir mücadele veriyorlar. Ben sabahtan akşama kadar ellerini öpsem, bakımını koysam, karşılığını ödeyemem. Bilgi eksikliğini vermediğini söyledi.

"SADECE BU KÖYDEKİLERİN DEĞİL, HERKESİN İFADESİ ALINIYOR"

Asılsız ihbar ve şikayetlerin devamını üzdüğünü belirten Güran; "Eşim şu an o da benim gibi uyumuyor, içmiyor. Tabii o benden daha iyi, ben bir babayım O bir annedir. Bazı kanallar, bir kulak kulağına sesini çıkarmadan, yanlış kelimeler yanlış sarf ederek onu da rahatsız ediyorlar. Çünkü bir anayı yormak iyi bir şey değil. Herkesin ifadesi alınıyor. Zannetmesinler ki sadece bu köydekilerin değil, annenin, babasının, kardeşinin, herkesin ifadesi alınıyor. Burada kim suçluysa fark etmez. Ama böyle yalan iftira ile böyle konuşmaların yapılmamasını istiyorum" diye konuştu.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 1 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.