USD 34,26
EUR 37,38
ALTIN 2.917,99
BIST100 8.699

Discord Açıldı Mı? Discord Ne Zaman Açılacak? Discord'a Nasıl Girilir?

9 Ekim’de Adalet Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda erişime kapatılan Discord, kullanıcılar arasında büyük bir merak uyandırdı. Sosyal medya platformundaki yasa dışı içeriklerin yayılmasını engellemek amacıyla erişim engeli getirilen Discord’un ne zaman açılacağı ise henüz belirsiz. İşte 10 Ekim itibarıyla güncel durum ve Bakanlık açıklamaları…

10 Ekim 2024 | 12:28
Son Güncelleme:
Discord Açıldı Mı? Discord Ne Zaman Açılacak? Discord'a Nasıl Girilir? - Sayfa 1

Discord Ne Zaman Açılacak?

Discord’a getirilen erişim engelinin kaldırılacağı tarihe ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuru, engelin yasa dışı içeriklerin önlenmesi amacıyla uygulandığını belirtiyor. 

Discord Açıldı Mı? Discord Ne Zaman Açılacak? Discord'a Nasıl Girilir? - Sayfa 2

Kullanıcılar, platforma yeniden ne zaman erişim sağlayabileceklerini merak ediyor ve resmi kaynaklardan gelecek açıklamaları bekliyor.

Discord Açıldı Mı? Discord Ne Zaman Açılacak? Discord'a Nasıl Girilir? - Sayfa 3

Neden Erişim Engeli Getirildi?

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karara göre, Discord üzerindeki yasa dışı içerikler engelin ana nedeni olarak öne çıkıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu platformun güvenlik birimlerine bilgi sağlamayı reddetmesi nedeniyle kapatma kararının zorunlu hale geldiğini ifade etti. 

Discord Açıldı Mı? Discord Ne Zaman Açılacak? Discord'a Nasıl Girilir? - Sayfa 4

Özellikle, güvenlik birimlerinin Discord’a yönelik sorgulama yapamadığını belirten Uraloğlu, “Discord’u kapattık diye memnuniyet var, ancak bilgiler paylaşılmadığı için zorunlu olarak bu adımı attık” açıklamasında bulundu.