USD 34,29
EUR 37,12
ALTIN 3.013,67
BIST100 8.946
Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 6

Dibek Kahvesi Besin Değeri
1 fincan (15 gram) dibek kahvesinin kalori ve besin değeri şu şekildedir:75 kcal kalori,9.43 gr karbonhidrat,3,81 gram yağ,0,91 gram proteindir.

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 7

Dibek Kahvesi ile Türk Kahvesi Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kahve Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış çok sayıda kahve çeşidi bulunmaktadır. Bunların arasında en fazla tüketileni Türk kahvesi olsa da aroması ve hafif lezzetiyle dibek kahvesi de içenlerin vazgeçemediği lezzetler arasındaki yerini almaktadır.

Dibek kahvesi Türk kahvesiyle ortak özelliklere sahip olsa da aslında iki kahve türü arasında çok sayıda fark da bulunmaktadır. İşte dibek kahvesi ile Türk kahvesi arasındaki farklar: Türk kahvesi dibek kahvesine kıyasen daha koyu bir renktedir.

Dibek kahvesinin kahve tanecikleri, Türk kahvesi kadar ince değildir. Dibek kahvesi yapısal olarak daha kıvamlı, hacimli ve iri tanelidir.

Dibek kahvesinin tadı Türk kahvesi kadar yoğun değildir. Nispeten daha hafif ve yumuşak bir tada sahiptir.

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 8

Tek Kişilik Dibek Kahvesi Tarifi:
1 ölçü dibek kahvesini, ölçü kaşığı veya tatlı kaşığı yardımıyla cezveye boşaltın. Ardından kahve fincanını soğuk su ile doldurup cezveye ekleyin. Arıtılmış su kullanmayı tercih edin.

Şeker tercihinize göre eklemeniz gereken şeker miktarını ayarlayın. Şekerli kahve tercih ediyorsanız 1 ölçü kahveye 2 küp şeker kullanmanız yeterli olacaktır. Malzemeleri ekledikten sonra birkaç dakika karıştırıp ardından cezveyi ocağa alın. Kahvenin altını kısık ateşte açıp kaynamasını bekleyin.

Köpüklü olmasını istiyorsanız kahveyi ocağın üstündeyken karıştırmamalısınız. Kaynadıktan sonra köpüğü kabarmaya başlayacaktır. Bu noktada ocağın altını kapatıp kahvenizi servis için fincanlara alabilirsiniz.

Dibek kahvesinin günde üç fincandan fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Günde üç fincandan fazla dibek kahvesi tüketmek kahvenin, ağrı kesici etkisini yoğunlaştıracak ve kalp çarpıntısı gibi önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Ölçünün fark edilmeden kaçırıldığı durumlarda bol miktarda su tüketilmeli ve şikayetlerin aynı şiddette devam etmesi halinde mümkün olan en kısa süre içerisinde bir doktora başvurulmalıdır.